Moštvo Helios Suns se bo v soboto ob 18.00 na tekmi osmega kola Lige Nova KBM za prvaka v Športni dvorani Domžale pomerilo z Unionom Olimpijo. 

Domžalčani v obračun s petnajstkratnimi državnimi prvaki vstopajo povsem neobremenjeno. Na sedmih tekmah drugega dela prvenstva namreč še niso zabeležili zmage, s porazom proti Ljubljančanom pa si lahko tudi dokončno zaprejo vrata v polfinale državnega prvenstva.

Več pritiska je pred zadnjimi tremi koli zagotovo na košarkarjih Gašperja Okorna, ki so izgubili štiri tekme zapored in so z zgolj dvema zmagama v Ligi za prvaka padli na peto mesto lestvice drugega dela Lige Nova KBM. Zmaji imajo tako dve zmagi manj kot tretjeuvrščeni Zlatorog in eno manj kot četrti Hopsi s Polzele. Le še Laščani ter Polzelani lahko mešajo štrene Ljubljančanom, ki so zelo blizu temu, da ostanejo brez polfinala.

Zadnje tri tekme je Union Olimpija izgubila s skupno razliko desetih točk. V sredo so prvaki Pokala Spar proti Rogaški še na začetku zadnje četrtine vodili s šestimi točkami razlike (63:57), nazadnje pa klonili s 75:77. Izjemno razigran je bil Devin Michael Oliver, ki je dosegel kar 33 točk, v Ligi za prvaka pa v povprečju zbere po 19,3 točke na tekmo.

Dejan Čikić, trener Helios Suns:

“K nam prihaja ranjena ekipa Uniona Olimpije, ki ne glede na trenutno stanje na lestvici, po mojem mnenju še vedno sodi v finale Lige Nova KBM. Želim si, da moji fantje odigrajo zbrano, borbeno, hkrati pa sproščeno v napadu. Verjamem, da lahko presenetimo Ljubljančane.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 8. KOLO

Sobota, 22. aprila, ob 18.00:
HELIOS SUNS : UNION OLIMPIJA

LESTVICA

1. Krka 6/1 13
2. Rogaška 6/1 13
3. Zlatorog Laško 4/3 11
4. Hopsi Polzela 3/4 10
5. Union Olimpija 2/5 9
6. Helios Suns 0/7 7