Helios Suns v soboto v Športni dvorani Domžale čaka še zadnja tekma sezone v Ligi Nova KBM. V Domžale prihaja Rogaška, ki si je mesto v polfinalu državnega prvenstva zagotovila že minuli teden, Ligo za prvaka pa bo končala na drugem mestu. Zadnja tekma se bo začela ob 20.00.

V drugem delu sezone Domžalčani po devetih odigranih tekmah še niso okusili slasti zmage. V devetem kolu so morali košarkarji trenerja Dejana Čikića kljub odlični igri v uvodni četrtini na koncu priznati premoč Hopsom s Polzele, ki so bili boljši s 83:70. Najboljši strelec v vrstah ekipe iz Domžal je bil Jure Močnik, ki je tekmo zaključil s 14 točkami, v statistiko pa je vpisal še šest podaj.

V tej sezoni so se Helios Suns z Rogaško pomerili štirikrat, moštvi pa sta si porazdelili število zmag in porazov. Na zadnjem medsebojnem obračunu, v 5. kolu Lige za prvaka, so Slatničani doma slavili zmago z 79:72.

Dejan Čikić, trener Helios Suns:

“Čaka nas še zadnja članska tekma, na kateri želimo pred domačimi gledalci pokazati vse, kar smo v tem trenutku sposobni. Potrebne bo veliko energije, saj je to četrta tekma v enem tednu. Igralcem in štabu Rogaške čestitam za uvrstitev in vso srečo v končnici Lige Nova KBM.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 10. KOLO

Sobota, 29. april, ob 20.00:
HELIOS SUNS : ROGAŠKA

LESTVICA

1. Krka 8/1 17
2. Rogaška 7/2 16
3. Union Olimpija 4/5 13
4. Zlatorog Laško 4/5 13
5. Hopsi Polzela 4/5 13
6. Helios Suns 0/9 9