Člansko ekipo Helios Suns, ki je v tej sezoni Lige Nova KBM zasedla 6. mesto, bo odlej vodil srbski strokovnjak Jovan Beader, ki bo na klopi zamenjal Dejana Čikića.


Primorec, ki velja za enega največjih strokovnjakov za delo z mladimi v Sloveniji, je članski trenerski stolček prevzel konec januarja po odhodu Jakše Vulića z dogovorom, da se po koncu sezone vrne na mesto vodje mladinskega pogona kluba, ki ga skupaj s trenerskimi kolegi v ŠD Domžale opravlja vrhunsko. Rezultat tega so tudi odlični rezultati v tej sezoni – naslov državnega prvaka v kategorijah U19, U13 in srednjih šol (SŠ Domžale), 3. mesto fantov U17, 4. mesto U15 in naslov prvaka Mini pokala Spar U13.

Čikić je s člansko ekipo dosegel tudi glavni cilj, to je uvrstitev v Ligo Nova KBM za prvaka z večjo minutažo mladih. Kljub težki sezoni in velikemu številu poškodb je klub ponosen predvsem na dejstvo, da so kar štirje člani ekipe U19 (Aljaž Bratec, Nejc Klavžar, Urban Oman, Matic Vesel) dobili zajetnejšo minutažo in se preizkusili na evropski ravni, kar omogoča dobro možnost nadaljnjega razvoja.

Poleg 6. mesta v Ligi Nova KBM se je članska ekipa Helios Suns znova uvrstila v finale pokala Sixt Alpe Adria, se prebila v četrtfinale Pokala Spar, kot prvo slovensko moštvo pa nastopila v novoustanovljeni Ligi prvakov, v kateri je dostojno zastopala domžalsko in slovensko košarko.

Za prvo domžalsko moštvo bo odslej skrbel 46-letni srbski strokovnjak Jovan Beader, nekdanji trener Beopetrola, Partizana, Rjazana, Torlaka ter pomočnik trenerja pri evroligaškem Nižnjem Novgorodu, Banvitu iz Bandirme (2014/15) ter v zadnji sezoni strateg Al Kuwaita, s katerim je v tej sezoni državnega prvenstva osvojil 2. mesto. Beograjčan, ki zagovarja močno obrambo, hitre protinapade ter konstantno izboljševanje ekipnega duha, obenem pa je znan kot vrhunski strokovnjak za individualno delo za razvoj igralca, bo z delom začel 15. maja, skupaj z vodstvom kluba pa ga hitro čaka sestava ekipe za prihodnjo sezono.