Miha Zupan, občasni slovenski košarkarski reprezentant, ki je v zadnjih dneh na olimpijskih igrah gluhih v turškem Samsunu z reprezentanco gluhih osvojil odlično 6. mesto, bo v novi sezoni nosil dres Helios Sunsev!
 
34-letni košarkar, ki s svojimi 205 cm brez težav igra tako na položaju centra, kot krilnega centra, se po sezoni 2008/09 ponovno vrača v slovensko državno prvenstvo. Z igranjem v Grčiji (Trikala), Rusiji (Spartak), Turčiji (Turk Telekom, Usak, Afyon) in Romuniji (Oradea) je imel Miha zavidanja bogato mednarodno kariero, zdaj pa bo vsaj za leto dni oblekel dres Helios Sunsev.
 
 
“Navdušen sem, da se po letih potikanja naokoli, spet vračam v Slovenijo. Čas je, da še doma vrnem nekaj od izkušenj, ki sem jih pridobil v tujini. Za Helios sem se odločil, ker vidim izziv v sodelovanju z njihovo mlado ekipo, polno perspektivnih fantov. Verjamem, da jim lahko s svojimi izkušnjami pomagam pri nadaljnjem razvoju. Tudi s trenerjem se že dobro poznava in verjamem, da bomo spisali pravo zgodbo”, je ob sklenitvi sodelovanja z domžalskim klubom povedal Miha.
 
Za slovensko košarkarsko reprezentanco je nazadnje nastopil na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2015, s Slovenijo pa je igral tudi na dveh svetovnih prvenstvih, leta 2010 v Turčiji in 2014 v Španiji. Izreden borec na parketu, ki je skozi kariero premikal svoje meje in meje gluhih v vrhunskem športu, je seveda glavni obraz slovenske košarkarske reprezentance gluhih, s katerimi je osvajal medalje na evropskih ter svetovnih prvenstvih in na olimpijskih igrah. Zdaj bo s svojim bogatim znanjem in izkušnjami pomagal Domžalčanom, ki bodo tudi v prihajajoči sezoni nadaljevali z lansko zgodbo uveljavljanja mladih, perspektivnih košarkarjev.
 
“Ne le, da gre za enega najboljših slovenskih košarkarjev v zadnjem desetletju, ki v Domžale prinaša izredno kvaliteto na oba položaja bližje koša, ampak gre tudi za izjemnega človeka, ki bo s svojimi izkušnjami še kako pripomogel k razvoju naših mladih košarkarjev, ki šele dobro stopajo na resno košarkarsko pot”, pa je ob sklenitvi sodelovanja dodal predsednik kluba Aleš Klavžar.