Jure Močnik, eden glavnih motorjev članske ekipe Helios Suns v zadnjih sezonah in edini košarkar, ki je bil soudeležen pri obeh domžalskih naslovih državnih prvakov, je podaljšal sodelovanje s klubom.
 
Kmalu 32-letni Jure Močnik, ki za člansko ekipo z nekaj vmesnimi presledki nastopa že vse od svojega 16. leta, torej sezone 2001/02, je v lanski sezoni Lige NovaKBM v povprečju dosegal po 7,1 točk in 6,1 podaj na tekmo in bil s tem tudi drugi najboljši podajalec lige. Je edini košarkar kluba, ki je s klubom osvojil vse štiri velike lovorike, dva naslova državnih prvakov, naslov pokalnih zmagovalcev in naslov pokala Alpe Adria. V klubu verjamejo, da bo 185 cm visoki organizator igre s svojimi izkušnjami še naprej eden od nosilcev ekipe, ob tem pa bo kot trenerjeva desna roka velika pomoč pri vključevanju mladih moči v člansko ekipo.
 
Jure Močnik, Helios Suns: “Seveda sem zelo vesel podaljšanja sodelovanja in že komaj čakam, da se zberemo na prvih treningih. Ne glede na to, da bo ekipa v večji meri mlajša, neizkušena, verjamem, da se lahko s fanti vrnemo v vrh slovenske košarke. Bova že z Miho (Zupan, op.p.) poskrbela, da bodo mladi čimprej ujeli priključek z nami starejšimi. Ker nas bo letos v ekipi kar nekaj domačih košarkarjev, upam, da nas bodo podprli tudi domžalski navijači, ki jih že zdaj lepo vabim, da nas glasno in v čim večjem številu spodbujajo skozi vso sezono.”
 
Lado Gorjan, direktor Helios Suns: “Jure je otrok domžalskega kluba, eden tistih, ki je lahko dokaz našim mladim, da jih trdo delo lahko popelje iz mladinskih vrst vse do članske ekipe. Nanj seveda močno računamo na košarkarskem igrišču, vemo pa, da nam bo v veliko pomoč tudi na mentorskem področju. Kot Domžalčan je pravi simbol naše usmeritve, s katero želimo, po podobni poti, kot jo je prehodil tudi sam, uveljaviti še kar nekaj naših mladih košarkarjev.”