Košarkarji Helios Suns so odigrali svojo drugo tekmo v tem pripravljalnem obdobju. V mali stožiški dvorani so po borbeni predstavi, v kateri so svojo priložnost odlično pograbili predvsem domžalski mladi košarkarji, izgubili z Olimpijo s 87:79.
 
V prvih desetih minutah sta bili ekipi skoraj da povsem poravnani, potem pa so košarkarji Petrol Olimpije pred glavnim odmorom uspeli malce pobegniti. V drugem delu igre so Domžalčani ujeli priključek in tekma je bila poravnana vse do zadnjih minut, ko se je Olimpija dokončno odlepila in tekmo mirno pripeljala do konca.
 
Helios Sunsi so v Stožicah zaigrali brez Jureta Pelka, ki si je v začetku tedna zvil gleženj, ter Jureta Besedića, ki je dobil neprijeten udarec v oko in mora nekaj časa počivati. So pa zato situacijo več kot odlično izkoristili mladi košarkarji, ki so uspešno nadomestili oba poškodovana. Ob omejeni minutaži Mihe Zupana ter polno obremenjenima Juretu Močniku in Blažu Mahkovicu, ta trojka je predstavljala izkušenejši del ekipe, je odlično predstavo pokazal komaj 17-letni Alexander Shashkov, ki je tekmo končal s 23 točkami. Še 19 točk je dodal Mahkovic. Pri Olimpiji je trener Gašper Okorn minute porazdelile med več košarkarjev, točkovno pa se je s 13 točkami najbolj izkazal Devin Oliver.
 
Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Tekmo smo sicer morali odigrati z malo manjšo rotacijo igralcev, saj smo med tednom ostali brez Pelka in Besedića. Ne morem biti preveč zadovoljen z igro v obrambi, ki ji bomo morali na treningih posvetiti še kar nekaj časa. A glede na to, da je to šele naša druga tekma in da so noge v tem obdobju še malo težke, je bilo kar v redu. Nas pa do začetka tekmovalnega dela sezone vseeno čaka še veliko dela.”
 
Naslednjo pripravljalno tekmo bodo Domžalčani odigrali v torek, 29.08., ob 17. uri, v Kranjski Gori, proti turški ekipi Istanbul BB, za katero igra tudi občasni slovenski reprezentant Jaka Klobučar.
 
2. pripravljalna tekma (Ljubljana, 25.08.2017)
 
Petrol Olimpija – Helios Suns 87:79 (24:23, 25:20, 18:13, 20:23)
 
Olimpija: Oliver 13, Bubnić 11, Badžim 7, Špan 11, Battle 11, Morgan 10, Radulović 2, Kastrati 10, Jurček 2, Hrovat 10, Klanjšček, Ščekić
Helios Suns: Bratec, Oman 9, Gorenc, Mahkovic 19, Zupan 14, Jogan 3, Močnik 7, Shashkov 23, Sinebabnov 4, Strel