V četrtek, 31. avgusta, je v sejni sobi Športne dvorane Domžale, potekal redni letni občni zbor Košarkarskega kluba Domžale.

Na občnem zboru je novi trener članske ekipe, Jovan Beader, predstavil letošnjo člansko ekipo, ki še planira eno ali dve okrepitvi, ter cilje za letošnjo sezono, ki segajo vse do polfinala državnega prvenstva oz. Lige Nova KBM. Prav tako bo ekipa nastopala v zdaj že dobro poznanem Alpe Adria Cup-u, zdaj z dodanim novim imenom glavnega sponzorja, podjetja Helios, d.d.. Ekipa je izredno mlada, z nekaj izjemnimi talenti, ki bodo zagotovo prišli do svoje priložnosti, želja pa je, pa da tudi okolje prepozna razvojni trud kluba, saj ti mladi fantje potrebujejo podporo tudi na tribunah domžalske dvorane.

Dejan Čikić, vodja mladinskega pogona, je predstavil lanskoletne dosežke mladih z osvojenimi naslovi prvakov v kategorijah U13 in U19,  ter osnovnih in srednjih šol, hkrati pa se dotaknil tudi lanske članske ekipe, ki ji je poveljeval v drugi polovici sezone. Izpostavljeno je bilo veliko število nesrečnih poškodb, ki pa so po drugi strani prinesle tudi nekaj dobrega, in sicer priložnost oz. minute za mlade, ki so že lani lahko dodobra okusili igranje košarke na najvišjem nivoju, tudi v močni Fibini Ligi prvakov. Za mlade Aljaža Bratca, Urbana Omana, Matica Vesela, ki je odšel na študij v ZDA, ter Nejca Klavžarja, so bile lanske izkušnje neprecenljive, zato se letos od njih pričakuje že kakšna bolj odgovorna naloga.

Na pobudo častnega člana upravnega odbora, Mitje Širclja, se je govorilo tudi o razvojni ekipi za mlade košarkarje, ki potrebujejo dodatne tekme za lažji prehod na članski nivo. Ker bo letos kar sedem mlajših priključenih članski ekipi, dva lanska mladinca in kar pet letošnjih, je bil dogovor trenerjev in vodstva kluba, da potrebe za drugo člansko ekipo v letošnji sezoni ni.

Izpostavljeno je bilo tudi dobro delovanje Šole košarke, skozi katero je šlo lani okoli 500 otrok in je osnova celotnega delovanja mladinskega pogona, in dobro delo vseh trenerjev, ki sodelujejo pri delu z otroki tako v klubu, kot po osnovnih šolah. Predsednik kluba Aleš Klavžar je izpostavil, da klub ostaja med vodilnimi v Sloveniji pri poudarku na delu z mladimi, tudi z vključitvijo še tretjega profesionalnega trenerja v mladinski pogon, Jureta Prinčiča.

Finančno poročilo za leto 2016, ki ga je predstavil sekretar kluba Andrej Pustotnik, je pokazalo, da klub stoji na zdravih temeljih, a bo v naslednjih letih vseeno treba paziti na vsak vloženi evro, saj sredstev ne gre kar razmetavat naokoli. Ob tem je bila izražena velika pohvala Alešu Klavžarju za uspešno sklenitev nadaljnjega sodelovanja z domžalskim Heliosom, ki je v kratkem obdobju dobil že druge tuje lastnike, a bo še naprej stal ob strani košarkarskemu klubu.

Nekaj sprememb je bilo tudi v klubskih organih. Andrej Vidic je postal član nadzornega odbora, Peter Žibert pa je zasedel izpraznjeno mesto člana častnega sodišča kluba. Oba sta bila s strani članom kluba potrjena soglasno.