Tudi letos domžalske košarkarje čakajo mednarodni obračuni v pokalu Alpe Adria, ki v novi sezoni doživlja dodatno razširitev. Po novem bo v tekmovanju nastopalo 16 klubov iz kar šestih držav.
 
Mednarodno srednjeevropsko tekmovanje, zaradi podpisa pogodbe z novim generalnim sponzorjem bo nosilo ime Helios Alpe Adria Cup, bo tudi letos obiskalo domžalsko športno dvorano, tako da bodo Domžalčani lahko ponovno uživali v mednarodnih tekmah Helios Sunsev.
 
 
Sodelujoče ekipe prihajajo iz Avstrije (Hallmann ViennaKlosterneuburg DukesRaiffeisen Graz)Češke (Armex DečinSluneta Usti nad LabemUSK Praga), Slovaške (Rieker Komarno,Basketball LeviceBC Prievidza), Madžarske (Egis Kormend Hivatalos), Hrvaške (ZabokVrijedosnice Osijek) in seveda Slovenije (Zlatorog LaškoTajfun ŠentjurŠenčur GGDHelios Suns), torej 16 ekip iz šestih držav. Naslov prvakov branijo košarkarji slovaškega Komarna, ki so bili lani v dveh tekmah finala boljši od Domžalčanov.
 
Ekipe bodo razdeljene v štiri skupine s po štirimi udeleženci, v skupini pa ne moreta biti dve ekipi iz iste države. To pomeni, da bodo slovenske ekipe razdeljene vsaka v svojo skupino. Razdelitev po skupinah in natančnejši razpored bosta znana v torek, ko bo na Dunaju potekal sestanek predstavnikov klubov in seveda tudi žreb skupin.
 
Aleš Klavžar, predsednik kluba: “V prvi vrsti želimo našim košarkarjem ponuditi dodatno tekmovanje, v katerem bodo predvsem mladi nabirali nove izkušnje. Po drugi strani pa verjamemo, da so tudi domžalski navijači željni mednarodnih tekem v naši dvorani, zato odločitev o sodelovanju v pokalu Alpe Adria seveda ni bila težka. Ob Ligi Nova KBM in Pokalu Spar bo tako Helios Alpe Adria Cup še tretja fronta, na kateri bodo tekmovali naši košarkarji.”