Danes se je na Dunaju odvijal žreb skupin za novo sezono Helios Alpe Adria Cup-a. Domžalčani se bodo na tekme vozili v Avstrijo ter na Češko in Slovaško.

Pred žrebom je presenetila novica, da se s tekmovanja umika hrvaški Zabok, a so imeli organizatorji pripravljeno rezervno varianto, tako da se je pokalu Alpe Adria pridružila še četrta češka ekipa, MMCITE Brno. Pravila žreba velevajo, da dve ekipi iz iste države ne moreta biti skupaj v eni skupini, tako da je bilo jasno, da Domžalčane čaka mednarodna skupina, brez slovenskih nasprotnikov.

In kot že rečeno v prvih vrsticah, Helios Sunse v skupini D čakajo gostovanja v Avstriji (UBSC Reiffeisen Graz), na Češkem (Sluneta Ústí nad Labem) ter Slovaškem (Basktebal Levice). Razpored sicer še ni popolnoma potrjen, naj pa bi Domžalčani prvo tekmo nove sezone pokala Alpe Adria igrali doma, in sicer 26. septembra, proti slovaškim Levicam.

Kmalu bodo v ponudbi tudi sezonske vstopnice za ogled domačih tekem Helios Sunsev, zajemale pa bodo seveda tudi oglede tekem Helios Alpe Adria Cup-a.

Skupina A: USK Praha (ČEŠ), BC Prievidza (SVK), BC Hallmann Vienna (AVT), Zlatorog Laško (SLO)
Skupina B: BK ARMEX Dečin (ČEŠ), Rieker COM-therm Komárno (SVK), Egis Körmend Hivatalos (MAD), Tajfun Šentjur (SLO)
Skupina C: MMCITE Basket Brno (ČEŠ), KK Vrijednosnice Osijek (HRV), Klosterneuburg Dukes (AVT), Šenčur Gorenjska gradbena družba (SLO)
Skupina D: Sluneta Ústí nad Labem (ČEŠ), Basketbal Levice (SVK), UBSC Reiffeisen Graz (AVT), Helios Suns Domžale (SLO)

Okviren razpored tekem Helios Sunsev:

26.09.2017 Helios Suns – Basketbal Levice
22.11.2017 Reiffeisen Graz – Helios Suns
25.11.2017 Helios Suns – Sluneta
20.12.2017 Helios Suns – Reiffeisen Graz
10.01.2018 Sluneta – Helios Suns
16.01.2018 Basketbal Levice – Helios Suns