Članska ekipa Helios Suns je odigrala še eno v vrsti pripravljalnih tekem. Tokrat so gostovali na Polzeli in morali domačinom priznati poraz s 83:73.
 
 
Tekma, sicer zaprta za javnost, je bila od prve minute naprej zelo čvrsta, pravzaprav že kar groba. Slovenski košarkarski sodniki zaradi usklajevanja plačnih tarif trenutno namreč ne sodijo niti pripravljalnih obračunov, zato so se težave s sodniki hitro pokazale, potem ko ne eni, ne drugi, niso bili zadovoljni s piski domačih trenerjev, ki so prevzeli nehvaležno nalogo. Ne glede na morebitno nezadovoljstvo, so v prvem polčasu malce več pokazali domači košarkarji in na glavni odmor odšli z nekaj točkami prednosti.
 
 
V tretji četrtini so Domžalčani poskušali razliko zmanjšati, a se je ta vselej gibala okoli desetih točk v korist Hopsov. Zato pa je domžalska igra prišla do izraza na začetku zadnjih desetih minut, ko so, zanimivo, vodilno vlogo prevzeli mlajši košarkarji in štiri minute pred koncem tekme le ujeli Polzelane na 68:68. A je v tem naletu očitno košarkarjem Heliosa pošla sapa, hitro so namreč domači z dvema trojkama postavili stvari na svoje mesto in tekmo mirno pripeljali do konca in zmage s 83:73. Pri Sunsih sta bila prva strelca tekme Miha Zupan s 15 in Blaž Mahkovic s 13 točkami.
 
Domžalčane naslednji dve pripravljalni tekmi čakata že v četrtek in petek, ko se bodo na Hrvaškem, točneje v Poreču, pomerili z dvema ruskima prvoligašema.