Helios Sunsi so okrepili svoje branilske položaje, saj bo domžalski dres po novem nosil tudi 24-letni Matej Rojc.

198 cm visok košarkar, ki se odlično znajde na vseh treh branilskih položajih, je zadnjih sedem sezon preživel pri novomeški Krki, svojo košarkarsko pot pa je začel na Obali pri Koš Kopru. Čeprav je še med mlajšimi košarkarji, bo v domžalsko ekipo prinesel prepotrebne izkušnje tudi iz jadranske ABA lige, v kateri je lani, v slabih 20 minutah na tekmo, dosegal po 4,2 točke, 2,3 podaje in 1,9 skoka. Član vseh mlajših reprezentančnih selekcij je imel še malce boljše številke v Ligi Nova KBM; v dobrih 21 minutah je v povprečju dosegal po 7,1 točk, 3,0 skoke in 3,0 podaje na tekmo.

Aleš Klavžar, predsednik: “Ko se je pojavila možnost, da ekipi priključimo Mateja Rojca, nismo prav veliko oklevali. Gre za izredno raznovrstnega košarkarja, ki bo moštvu dodal bogate izkušnje igranja na višjem nivoju od slovenskega prvenstva, od njega pa bodo veliko pridobili tudi naši mladi.”

Glede na trenutno domžalsko zasedbo, bo Matej skoraj da izenačil razmerje starejših in mlajših, med katere prištevamo lanske in letošnje mladince. Za zdaj še vodijo mladi s 7:6, potem ko sta bila članski ekipi priključena tudi mladinca Adrian Jogan in Jakob Strel, kar pomeni, da bodo Domžalčani še vedno imeli eno od najmlajših zasedb v domačem prvenstvu.