Kadetska ekipa Helios Sunsev je pretekli vikend igrala na mednarodnem košarkarskem turnirju “Postani Sani 2017” in domov prišla z izkupičkom dveh zmag in dveh porazov.

Izvrstno organiziran turnir je potekal v Slovenski Bistrici, udeležile pa so se ga tudi ekipe iz Češke (USK Praha), Hrvaške (Cedevita) in BiH (Rookie Banja Luka). Slovenijo so, poleg domačinov in Heliosa, zastopali še Petrol Olimpija, Zlatorog Laško in Triglav Kranj.

Domžalski košarkarji so v svoji skupini najprej v petek tesno izgubili s košarkarji iz češke prestolnice (70:67), v soboto pa dopoldan morali priznati premoč še Petrol Olimpiji s 83:64. Sobota popoldan je bila veliko bolj uspešna, saj so Sunsi z 78:66 premagali vrstnike iz Laškega, a so žal v krogu ekip z enakim številom zmag in porazov žal zasedli 4. mesto v skupini in jih je v nedeljo čakal obračun za 7. mesto. Kot zanimivost omenimo, da so se iz te skupine v finale uvrstili prav Laščani, ki so jih naši ugnali, kar priča o izredni izenačenosti ekip.

Zadnji dan turnirja je tako Domžalčane čakal še obračun z domačini, Sani Bistrico. Tekma je bila vseskozi izenačena, na koncu pa so naši fantje pokazali malo več zbranosti in slavili z 78:75 ter tako osvojili končno 7. mesto na turnirju. Slavila je ekipa zagrebške Cedevite, ki je bila v finalu boljša od prej omenjenega Zlatoroga iz Laškega.

Dejan Čikić, trener Helios Sunsev: “Najprej čestitke domačinom za izredno organiziran turnir. Poskrbljeno je bilo res za čisto vse. Ekipe in posledično tudi tekme so bile izredno izenačene, kar je super za ta del sezone. Turnir je prišel kot naročen za to obdobje, zato organizatorjem hvala za vabilo in veliko sreče s turnirjem tudi v prihodnje.”

Sani Bečirović, športni direktor KK Sani Bistrica: “Za nami je še ena uspešna izvedba mednarodnega turnirja. Letošnji je bil izjemno izenačen. Večina tekem se je odločala v zadnjih minutah. Veseli me, da fantje dobivajo prepotrebne izkušnje na tovrstnih turnirjih, ki pa jih v Sloveniji praktično ni. Še naprej se bomo trudili, da fantom damo vse kar je v naši moči, da se razvijajo v odlične igralce.”