Helios Sunsi so v Zrečah odigrali še eno pripravljalno srečanje; Nymburku, serijskemu češkemu prvaku, so morali priznati premoč s 94:70. Mahkovic je tekmo končal s 34 točkami.

Že v prvih minutah so Čehi pokazali, da tudi letos računajo na izredne rezultate doma ter tudi v Fibini Ligi prvakov, v kateri so bili lani, v skupinskem delu, dvakrat boljši tudi od domžalskih Sonc. Kar s 35:15 so dobili prvo četrtino in nato brez večjih težav razliko držali do konca tekme. Kaj več smo od Domžalčanov, brez standardnih Mihe Zupana, Jureta Močnika, Aljaža Bratca in mladincev Nejca Klavžarja ter Aleksandra Sinebabnova, tudi težko pričakovali.

So pa zato priložnost za igro dobro izkoristili mladi, tokrat se je z nekaj požrtvovalnimi potezami izkazal predvsem 17-letni Adrian Jogan. Ob njem je na parketu v oranžnem dresu blestel še Blaž Mahkovic, ki je že v prvem polčasu dosegel 27 točk, na koncu pa se je zaustavil pri 34-ih, saj je zaradi težav z osebnimi napakami igral malo manj.

Domžalčani so se nekajkrat približali na “le” 10 točk zaostanka, a so imeli Čehi vsakič pripravljen odgovor in so z nekaj hitrimi protinapadi stvari spet postavili na svoje mesto. Končalo se je z njihovo zasluženo zmago s 94:70.

Naslednjo tekmo, sicer prvo uradno v novi sezoni, bodo Helios Sunsi odigrali v torek, 26.09.2017, ko v 1. krogu Helios Alpe Adria Cup-a, v domžalski športni dvorani, gostijo slovaške Levice.