Helios Sunsi imajo za sabo pestro pripravljalno obdobje, ki so ga zaznamovale velike oscilacije v igri in pa tudi številne manjše poškodbe  glavnih igralcev. Kljub vsemu so fantje trdo delali skoraj dva polna meseca, zdaj pa je pred vrati prva uradna tekma letošnje sezone. V 1. kolu Helios Alpe Adria Cup-a v Domžale prihajajo slovaški Patrioti Levice.

V kakšni zasedbi bodo Domžalčani odigrali tekmo, še ni jasno, se pa v kader zagotovo vračata izkušena Miha Zupan in Jure Močnik, ki bosta poskušala ekipi pomagati vsaj nekaj minut. Mladi Aljaž Bratec, Nejc Klavžar in Aleksandr Sinebanov zagotovo izpuščajo tokratno srečanje, vprašljiv pa je tudi Matej Rojc, ki je na zadnji tekmi z Nymburkom dobil neprijeten udarec v ramo, tako da bo odločitev o njegovem nastopu padla po današnjem večernem treningu.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Pred nami je prva uradna tekma sezone in to v pokalu, ki nam pomeni prav toliko kot domače državno prvenstvo. Ekipe Levic ne poznamo prav dobro, a glede na dejstvo, da igramo na domačem parketu, je seveda jasno, da ne razmišljamo o ničemer drugem kot le o zmagi.”

Tekma 1. kola pokala Alpe Adria se bo jutri, 26.09.2017, v domžalski Športni dvorani, pričela ob 19. uri. Vstop na prvo uradno tekmo sezone je za vse navijače prost!