Mladi košarkarji Helios Sunsev, točneje kadeti U17 in pionirji U15 A, so se ta vikend mudili na mednarodnem košarkarskem turnirju v Pazinu na Hrvaškem. Domov so prinesli pokala za 1. in 3. mesto.

Turnir, ki poteka že 13. leto zapored, je bil tudi letos organiziran na izredno visoki ravni, prvič pa je potekal za dve kategoriji hkrati. Kadeti so igrali z zelo močnimi ekipami Cedevite (HRV), Crvene Zvezde (SRB) in domačo Ghio Staff iz Pazin (HRV) in v tej konkurenci zasedli 3. mesto. Prvi dan so morali priznati premoč Crveni Zvezdi, drugi dan pa so odigrali odlično tekmo z domačimi, ki so bili ob polčasu še spredaj, v drugih 20 minutah pa so Domžalčani zaigrali veliko bolje in na koncu prepričljivo slavili. Nedeljska tekma s Cedevito je odločala o končni razvrstitvi, košarkarjem Heliosa pa je, kljub zelo dobri igri, na koncu zmanjkalo moči in Zagrebčani so slavili z 79:73.

Pionirji pa so na turnirju zaigrali z ekipami KastavaCrikvenice in prav tako domačega Pazina in vpisali tri prepričljive, a vseeno kar težko prigarane zmage. Predvsem zadnja tekma s Crikvenico je bila napeta od začetka do konca, ko je malce več priložnosti za igro dobila mlajša polovica domžalske ekipe. Tri zmage so pomenile tudi prvo mesto na turnirju, kapetan Helios Sunsev Jošt Flerin pa je bil izbran tudi za najkoristnejšega košarkarja turnirja.

Na tem mestu gre velika zahvala organizatorjem za vabilo, predvsem pa za brezhibno organizacijo turnirja. Domžalski ekipi sta bili nastanjeni v Rovinju, v turističnem naselju Amarin, kjer so lahko mirno počivali, se predajali sončnim žarkom, ki smo jih zadnje čase v Sloveniji pogrešali in preprosto uživali v celotnem izletu. Zahvala gre tudi Občini Domžale za priložnostna darila za organizatorje in nasprotne ekipe ter tistim, ki so pomagali pri izpeljavi prevoza.