Pred nami je začetek nove sezone državnega prvenstva oz. Lige Nova KBM, ki ga člani odpirajo z drugim kolom in tekmo v Šentjurju. Tekma prvega kola proti Rogaški, ki je odpadla zaradi stavke sodnikov, bo odigrana naknadno.

Helios Sunsi v letošnjo sezono Lige Nova KBM vstopajo močno osveženi, potem ko je ekipo zapustila večina nosilcev iz lanske sezone. Poleg novega trenerja Jovana Beaderja, so novinci v moštvu izkušeni Miha Zupan, Blaž Mahkovic, Jure Pelko, Jure Besedić in Matej Rojc, od mlajših pa so bili iz klubskega podmladka dodani Alexander Shashkov, Aleksandr Sinebabnov, Adrian Jogan in Jakob Strel.

Svojo prvo tekmo državnega prvenstva Domžalčani začenjajo v Šentjurju, ki se je uradno poslovil od imena Tajfun in v sezono prav tako vstopa s precej spremenjeno zasedbo. Novincev je malo morje, nov pa je tudi trener Andrej Žakelj.

Miha Zupan, Helios Suns: “Končno začenjamo tudi s prvo tekmo v državnem prvenstvu. Šentjurja sicer ne poznamo preveč dobro, saj so močno spremenili ekipo od lanske sezone. Pričakujemo trdo in težko tekmo, gremo pa v Šentjur seveda po prvo zmago.”

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Vse ekipe v prvenstvo vstopajo ambiciozno, še posebej seveda tiste, ki v prvem kolu igrajo na domačem parketu in želijo sezono na vsak način začeti z zmago. Šentjur ima izkušeno ekipo, zdaj so se okrepili še s Čebularjem, ki jim bo zagotovo prinesel dodatno kvalitetno. Mi smo se končno sestavili po vseh poškodbah. Na tekmo smo se pripravili dobro, kolikor smo se pač v tem trenutku lahko. Borili se bomo po najboljših močeh, seveda v nobeno tekmo ne mislimo vstopit z vnaprejšnjo predajo. Imamo mešanico mladih in izkušenih igralcev in ravno ta del mladosti bi nam moral prinesti določeno mero brezobraznosti in športne predrznosti v primerjavi z ostalimi.”

Tekma 2. kola Lige Nova KBM med Šentjurejm in Helios Sunsi se v soboto, 14.10.2017, v Športni dvorani Hruševec v Šentjurju, začne ob 19. uri!