Ob začetku nove košarkarske sezone so svoje načrte za sezono predstavili tudi pri domžalskih Helios Sunsih, javnosti pa se je prvič v novi vlogi predstavil tudi novoizvoljeni predsednik kluba, David Kubala.
 
Pred začetkom sezone je v Domžalah prišlo do številnih sprememb, glavna je seveda zamenjava na predsedniškem položaju, na katerem je dosedanjega predsednika Aleša Klavžarja, ki v klubu ostaja kot član upravnega odbora, zamenjal sicer generalni direktor Skupine Helios, David Kubala. S tem se nadaljuje tradicija, da je prva oseba največjega sponzorja oz. kar partnerja kluba, podjetja Helios, tudi prva oseba košarkarskega kluba.
 
Klub, ki je pred dvema sezonama, še drugič v svoji zgodovini, postal slovenski državni prvak, ob tem pa prišel tudi do lovorike v pokalu Alpe Adria, je močno premešal tudi igralsko zasedbo. V klubu je kar devet novincev; izkušeni Miha Zupan, povratniki Blaž MahkovicJure Pelko in Jure Besedić, iz Novega mesta pa je prišel Matej Rojc. Od mladih pa so bili v članski pogon dodani kar štirje fantje letnika 2000; Adrian Jogan in Jakob Strel, ki se je v Domžale preselil iz Dravograda, ter mlada ruska reprezentanta Alexander Shashkov in Aleksandr Sinebabnov. Slednji je žal verjetno že zaključil s sezono, saj je prav danes prestal operacijo sprednje križne vezi in ga čaka več kot polletni premor.
 
Cilji kluba ostajajo visoki, a hkrati razvojni. Primarno se je treba uvrstiti med najboljših osem v Ligi Nova KBM, potem pa poskušati ujeti mesto med prvimi štirimi ekipami državnega prvenstva. Enako pomembna seveda ekipi in klubu ostajata tudi Pokal Spar in pa Helios Alpe Adria Cup. Ob tem se bo velik poudarek dal razvoju mlajših košarkarjev, za katere se načrtuje, da bodo v prihodnjih letih prevzeli glavne vloge v članski ekipi.
 
David Kubala, predsednik kluba: “Zelo sem ponosen, da sem prevzel mesto predsednika Košarkarskega kluba Domžale. Klub ima spoštovanja vredno tradicijo in zgodovino, podjetje Helios pa je glavni sponzor kluba že več kot 30 let. In večino tega časa je bil klub eden izmed štirih najboljših klubov v Sloveniji. Prihodnost kluba bo grajena na dveh stebrih, ki predstavljata našo kontinuiteto. Prvi steber je močna podpora mladim talentom, zato bomo še naprej razvijali mlade košarkarje, ki bodo dobivali priložnost tudi v članskem moštvu. Drugi steber je, da želimo ohraniti svoj položaj med najboljšimi štirimi klubi v Sloveniji, in to je tudi cilj te sezone. Za dosego teh ciljev bodo potrebne še nekatere spremembe, za začetek bomo ekipi dodali še kakšno novo igralsko ime. Pomembno je tudi, da želimo graditi prihodnosti kluba na stabilni finančni strukturi. V tej sezoni je Helios kot glavni sponzor povečal sponzorski vložek, seveda pa želimo k sodelovanju privabiti tudi druge sponzorje in podpornike. Verjamemo v ta klub in obenem verjamemo, da je to tudi zelo dober primer sodelovanja podjetja Helios s širšo družbo.”
 

Aleš Klavžar, član upravnega odbora kluba: “Veseli me, da Helios ostaja pojem športa in košarke v Sloveniji in tudi regiji bivše skupne države. Ime Helios ljudje v športu še vedno najprej povežejo z našim košarkarskim klubom. Kljub dvakratni menjavi lastništva podjetja v zadnjih letih, le-to še naprej ostaja glavni partner kluba, za kar sem enim in drugim lastnikom močno hvaležen. Dejstvo je, da imamo ob članskih uspehih tudi najboljši mladinski pogon v Sloveniji, kar dokazujejo vsi rezultati zadnjih let, in s podaljšanjem sodelovanja z Dejanom Čikićem in Gašperjem Papežom, kot vodjema pogona mlajših ekip, verjamemo v nadaljevanje te zgodbe. Na tem mestu gre zahvala tudi vsem klubskim sodelavcem, s katerimi smo več kot uspešno sodelovali v času mojega predsednikovanja, posebno zahvalo pa si zasluži tudi Občina Domžale, na čelu z županom Tonijem Dragarjem, ki nam omogoča izvrsten pogoje za delo.”
 

Jovan Beader, trener ekipe Helios Suns: “Žal sezone nismo odprli ravno kot smo si želeli, vsaj rezultatsko ne. Lastne napake so nas stale zmage v Šentjurju, ampak moramo ostati pozitivni in trdo delati dalje. Imamo nekaj težav s sestavo ekipe, saj je že nekaj časa odsoten Aljaž Bratec, za dlje pa smo ostali brez Aleksandra Sinebanova, ki mu na tem mestu želim uspešno okrevanje in seveda čim prejšnji povratek na parket po operaciji kolena. Iščemo igralca na položaju krila, ampak v mesecu oktobru ni kar tako enostavno najti pravega košarkarja, bomo pa to poskušali rešit v čim krajšem roku. Sicer pa je ekipa lepa kombinacija mlajših in starejših igralcev. Mladi nam morajo pokazati in dokazati, da smo se odločili prav, da smo jih priključili članski ekipi. Tako da, poleg prvega cilja, ki je uvrstitev med osem ekip v državnem prvenstvu, je glavna politika kluba v letošnji sezoni tudi razvoj in uveljavitev nekaterih mladih košarkarjev.”
 
Jure Močnik, kapetan ekipe Helios Suns: “Letošnja ekipa je mešanica mladih in starejših igralcev, ki bomo tem mlajšim poskušali čim bolj pomagati z nasveti in izkušnjami. V načrtu je, da ta mlajša polovica ekipe dobi kar nekaj priložnosti, na njih pa je, da to tudi izkoristijo. Igramo kar tri tekmovanja, tako da se jim odpira ogromno možnosti za dokazovanje in da potem v naslednjih letih dobijo eno izmed vodilnih vlog v tej ekipi. Seveda si iz rezultatskega vidika igralci želimo čim boljših predstav in rezultatov, a mi bomo šli le od ene tekme do druge. Že zdaj pa seveda vabim zveste navijače, da se v čim večjem številu udeležujejo naših tekem, da so naš šesti igralec, ker bo potem tudi nam, predvsem pa vsem mladim košarkarjem v ekipi, veliko lažje.”