Helios Sunse čaka druga tekma Lige Nova KBM, uradno sicer 3. kolo, sicer pa prva v državnem prvenstvu na domačem parketu. V Domžale prihaja ekipa novincev v Ligi Nova KBM, moštvo Ilirije.
 
Ilirijani so v prvi tekmi doma namučili lanske finaliste prvenstva, Rogaško, ki je slavila šele po dveh podaljških. Mešanica mladih in starih, podobno kot v Domžalah, je skupaj že dlje časa, večina igre pa se vrti okoli mladega organizatorja igre Žana Marka Šiška, ki ga je novi selektor slovenske reprezentance Rado Trifunović uvrstil tudi na širši spisek reprezentantov za kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Šiško je na prvi tekmi dosegel 24 točk in soigralcem podelil še 7 uporabnih žog. Svoje je dodal še 22-letni makedonski center Ljubomir Mladenovski, ki je tekmo končal z 19 točkami in neverjetnimi 18 skoki.
 
Domžalčani so v uvodni tekmi prvenstva v tesni končnici morda kar malce presenetljivo izgubili v Šentjurju in bodo naredili vse, da na domačem parketu pridejo do prve zmage v sezoni.
 
Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Za nas je to zelo pomembna tekma, saj gre za neposrednega tekmeca v boju za prvih osem mest, ki so naš primarni cilj. Gre za ekipo z nekaterimi izkušenimi igralci ter mladim Žanom Markom Šiškom, ki je njihov glavni projekt. Proti favorizirani Rogaški so odigrali zelo dobro in izgubili šele po dveh podaljških in zagotovo bodo v Domžale prišli z ambicijami po morebitnem presenečenju. Mi smo se po tistem malo nesrečnem porazu v Šentjurju dobro pripravili, zato seveda upamo, da bomo s pomočjo čim bolj številčne publike prišli do prve zmage v sezoni.”
 
Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Popravit moramo vtis iz prve tekme, še posebej ker igramo pred domačim občinstvom. Čeprav ima Ilirija dobro moštvo, verjamem, da smo ob našem pravem pristopu sposobni priti do letošnje prve zmage v Ligi Nova KBM.”
 
Tekma med Helios Sunsi in Ilirijo se v soboto, 21.10., v Športni dvorani Domžale, prične ob 19. uri. Vabljeni!