Domžalski Helios Sunsi v Ligi Nova KBM v prvih dveh tekmah niso okusili slasti zmage. Enako velja za novomeško Krko. V soboto, 28.10., se bosta v uradno 4. kolu prvenstva ekipi pomerili med sabo, za poražence pa bo tretji zaporedni poraz v prvenstvu že pomenil določene težave.

Domžalčani so v 2. kolu v gosteh klonili proti Šentjurju, prejšnji teden pa še doma proti Iliriji. Novomeščani so morali priznati premoč Rogaški in Petrol Olimpiji. Krkaši imajo tri najboljše strelce v ekipi, po 12 točk v povprečju na tekmo namreč dosegajo Žiga Dimec, Maj Kovačevič in Paolo Marinelli. Prvi skakalec ekipe je Marko Jošilo z 9 skoki na tekmo.

Najboljši posameznik Domžalčanov na prvih dveh tekmah je bil Blaž Mahkovic s povprečno 17,5 točkami in 6 skoki na tekmo.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Pred nami je tekma, ki je za eno in drugo ekipo izredno pomembna. Oboji smo prvenstvo odprli z dvema nenačrtovanima porazoma, tretji bo za katerokoli ekipo že pomenil določene težave. Pričakujem trdo, čvrsto tekmo, v katero bodo Novomeščani verjetno vstopili zelo agresivno, saj igrajo na domačem parketu. Mi se z morebitnim tretjim porazom postavimo v neugoden položaj, zato se gremo, pod narekovaji, v Novo mesto pretepst. Dobro smo trenirali, večjih težav s poškodbami ni več, naredili bomo vse za prvo zmago v prvenstvu.”

Obračun dveh ekip brez zmage v dosedanjem delu prvenstva se bo v novomeški Športni dvorani Leona Štuklja jutri pričel ob 19. uri.