24-letni Američan Mike Thorne je opravil prve treninge z novimi soigralci, ni pa edini novinec v moštvu v teh zadnjih dneh. Konkurenco na treningih, predvsem pa rotacijo na samih tekmah, je zaostril tudi 25-letni slovenski košarkar Jaka Brodnik.

Mike Thorne

Mike Thorne je 208 cm visok košarkar, ki igra pod obema obročema, lani pa je nastopal za Univerzo Illinois v ZDA. Domžalski Helios Sunsi so njegov prvi stik z evropsko košarko. Drugi novinec v moštvu pa je leto starejši Jaka Brodnik, 203 cm visok košarkar, ki lahko igra na položaju krila ali krilnega centra. Nazadnje je nastopal za Tajfun Šentjur, pred tem pa je igral v Litvi za Dzukijo Alytus in Norrköping Dolphins na Švedskem. V Sloveniji je igral še v Laškem in Olimpiji, kot mlajši tudi v Kopru in Slovanu. Lani je v Šentjurju beležil po 8,5 točk in 2,3 skoka na tekmo. Bil je tudi član vseh mlajših reprezentanc Slovenije.

Jaka Brodnik, Helios Suns: “Vesel sem, da sem se pridružil Heliosu. Pogoji za delo so v Domžalah odlični, tudi klima na treningih in v klubu je dobra, čas je le še, da krivuljo rezultatov obrnemo navzgor. Verjamem, da nam bo to kmalu tudi uspelo. Prvo priložnost imamo že to soboto proti Hopsom, vabim pa vse ljubitelje domžalske košarke, da nas pridejo podpret v čim večjem številu.”

Jaka Brodnik

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Gre za igralca, ki nam lahko še kako pomaga na položajih krila in krilnega centra, kjer smo po poškodbi Sinebabnova ostali malo tanki, razbremenil pa bo tako Mahkovica, ki bo lahko več igral na krilu, in mladega Shashkova, ki se še lovi v igri na članskem nivoju. Je tip igralca, ki smo ga iskali, s svojo energijo ter izkušnjami igranja na tem nivoju, pa bo nemudoma pomemben del naše rotacije.”

Oba košarkarja bosta trenerju Beaderju na voljo že to soboto, ko v domžalsko športno dvorano prihajajo Hopsi iz Polzele. Tekma se prične ob 19. uri. Vabljeni!