Košarkarji Helios Suns so po treh krogih državnega prvenstva edina ekipa, ki še ni okusila slasti zmage v Ligi Nova KBM. V zadnjem tednu je v moštvu prišlo do nekaterih sprememb, prav vsi pa obljubljajo, da je pred domačimi navijači prišel čas za prvo zmago v letošnji sezoni. Na tekmi bomo pozdravili tudi novega selektorja slovenske košarkarske reprezentance, Rada Trifunovića.

Miha Zupan je zapustil Domžale, njegovo mesto pod košem pa bo poskušal zapolniti Američan Mihe Thorne. Na položaju krila je novinec Jaka Brodnik, ki po potrebi lahko zaigra tudi na mestu krilnega centra. Oba novinca bosta trenerju Jovanu Beaderju že na voljo na tekmi s Hopsi.

Hopsi v Domžale prihajajo z izkupičkom ene zmage in dveh porazov, zmago pa so dosegli ravno v zadnje krogu, ko so na domačem parketu presenetili košarkarje Rogaške. Prvo ime ekipe je izkušeni Dejan Čup, ki je s 15,3 točk in 7,3 skokov prvi strelec in skakalec ekipe, trener Boštjan Kuhar pa na parketu uspešno rotira 10 igralcev.

Člani v soboto lovijo prvo zmago v Ligi Nova KBM.

Jure Pelko, Helios Suns: “Mislim, da gre za eno najpomembnejših tekem za nas, saj moramo prekiniti to začetno serijo porazov. Dobro se pripravljamo, upamo, da nam bo s pomočjo naših navijačev uspelo priti do prve letošnje zmage.”

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Pogledali smo par njihovih tekem, smo pa z njimi igrali tudi pripravljalno tekmo pred začetkom sezone. Gre za neugodno ekipo, z nekaj izkušenimi posamezniki, ki igrajo hitro in agresivno, imajo pa dobro razvito sodelovanje nizkih in visokih košarkarjev. Ti so nam še posebej neugodni, saj so zelo okretni, a vseeno verjamem, da lahko pred domačimi navijači pridemo do te prve zmage v Ligi Nova KBM.”

Obračun Helios Sunsev in Hopsev iz Polzele, se v soboto, 4.11.2017, v Športni dvorani Domžale, prične ob 19. uri! Na tekmi bomo pozdravili tudi otroka domžalskega kluba, našega nekdanjega košarkarja in trenerja, dobitnika zlate medalje na letošnjem EuroBasketu in novega selektorja slovenske košarkarske reprezentance, Rada Trifunovića. Vabljeni!