Ampak da ne bo slišati preveč senzacionalno, je treba že takoj na začetku povedati, da je šlo za tekmo 3. kroga Pokala Spar, Domžalčanom pa je žreb namenil obračun s tretjeligašem Globus iz Ljubljane. Gostujoči košarkarji so se sicer predstavili z borbeno igro, a je bila razlika na parketu očitna od prve minute dalje. Končalo se je z visoko domžalsko zmago s 117:34.

Jaka Brodnik

Blaž Mahkovic in Matej Rojc nista stopila na parket, Jure Močnik je v igro vstopil le za par trenutkov, ko je neprijeten udarec v obraz dobil Nejc Klavžar in je bilo treba zaustaviti krvavenje pod ustnico, Jure Pelko in Jure Besedić sta prav tako dobila skromno odmerjeno minutažo. Od izkušenejših je več priložnosti za igro dobil samo Jaka Brodnik, a le zato, da je kot zadnji pridruženi ekipi malce ponavljal napadalno kombinatoriko. Večino časa je tako na parketu preživela mlajša polovica ekipe, ki pa prav tako ni imela pretiranih težav z doseganjem košev.

Klavžar je dobro razigraval soigralce, Adrian Jogan in Alexander Shashkov sta opravila večino stvari pod obročema, Urban Oman in Jakob Strel pa sta bila natančna pri metih z razdalje. Kar 17 trojk so dosegli Domžalčani v tej tekmi, s še nekaterimi atraktivnimi zabijanji pa je bila tekma, kljub visoki razliki, paša za oči. Na najlepšo potezo je bilo potrebno počakati skoraj do konca, ko je Klavžar ob prenosu žoge le-to spravil obrambnemu igralcu med noge, potem pa sta z Omanom poskrbela še za spektakularen “alley-oop”.

Brodnik je tekmo končal s 24 točkami, Klavžar in Strel sta jih dodala po 18, še eno manj je prispeval Oman, dve manj pa Shashkov. Na drugi strani je Juš Javornik prispeval 10 točk.

Povratna tekma bo v sredo, 15.11., ob 19. uri, v Športni dvorani Ježica v Ljubljani.

Nejc Klavžar

Pokal Spar, prva tekma 3. kroga (Domžale, 7.11.2017)

Helios Suns – Globus 117:34 (37:8, 35:4, 24:12, 21:10)

Helios Suns: Brodnik 24, Pelko 12, Jogan 7, Oman 17, Močnik 3, Klavžar 18, Besedić 2, Shashkov 16, Strel 18
Globus: Javornik 10, Šumer 2, Hudohmet 8, Mehlin 4, Forsthuber, Šeme 4, Berič, Penko 6