Helios Sunsi po prvi zmagi v Ligi Nova KBM lažje dihajo. To je priznal tudi trener Beader, ki z ekipo jutri odhaja na gostovanje v Laško k Zlatorogu. In kot dodaja, ne gredo na izlet, ampak po drugo prvenstveno zmago.

Vzdušje se je po zmagi proti Hopsem prejšnji teden, prvi letošnji v državnem prvenstvu, precej spremenilo. Saj je bilo že prej dobro, a se je videlo, da nad fanti visi pritisk iskanja prve prvenstvene zmage. Zdaj gredo Sunsi, ki so med tednom v prvi tekmi 3. kroga Pokala Spar doma visoko odpravili tretjeligaša Globus iz Ljubljane, v Laško precej bolj neobremenjeni. A to ne pomeni, da zmaga ne ostaja glavni imperativ.

Helios Sunsem je po prvi zmagi v Ligi Nova KBM, prejšnji teden proti Hopsem, z ramen padlo breme treh porazov na začetku sezone.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Gre za ekipo, ki ima podoben štart v sezono kot mi, a si s svojimi rezultati vsekakor zasluži spoštovanje. Poraz proti Rogaški šele po podaljšku, zmaga proti Olimpiji, vse to govori o njihovi kvaliteti. Nimajo velike širine igralcev, a to izničijo s pametno igro in zelo dobro postavljenim napadom, kjer se večinoma vse vrti okoli izjemnih Mihe Lapornika in Nejca Bariča. Mi smo si, po prvi zmagi v sezoni, spet malo povrnili samozavest. Breme treh porazov smo končno spravili z ramen, zato smo lahko nekoliko bolj sproščeni. Tudi na treningih se je fantom vrnil nasmeh na obraz, tako da gremo lahko optimistični v Laško, iskat novo zmago v Ligi Nova KBM.”

Prvo ime Sunsev ostaja Blaž Mahkovic, z 18,8 točk in 5,0 skokov na tekmo tudi prvi strelec in skakalec ekipe, močno oporo pa ima seveda v kapetanu Juretu Močniku, ki je z 9,0 podajami na tekmo tudi daleč najboljši asistent lige. Na drugi strani je prvi dve imeni Laščanov že omenil domžalski trener Jovan Beader. Občasni reprezentant Miha Lapornik je njihov prvi strelec s 17,3 točkami na tekmo, sledi mu 20-letni organizator igre Nejc Barič s 16,5 točkami, čemur v povprečju dodaja še po 5,5 podaj na tekmo. Pod košem sta nevarna Urban Durnik (13,0 točk, 6,5 skokov) in Imran Polutak (11,5 točk, 5,8 skokov).

Tekma se bo jutri, 11.11., v Dvorani Tri lilije v Laškem, pričela ob 19. uri.