Košarkarji Helios Suns so v 6. kolu Lige Nova KBM prišli še do druge zmage, prve na gostujočem terenu. S 86:68 so slavili v Laškem pri Zlatorogu in očitno prebrodili krizo z začetka sezone. Mahkovic je dosegel 26 točk, 18 jih je dodal Pelko.

Helios Suns so prišli do druge zaporedne zmage v Ligi Nova KBM.

Razen uvodne četrtine so imeli Domžalčani večino časa stvari na igrišču pod svojo kontrolo. 15:10 je bilo za Helios sredi prvega dela igre, a so domači odgovorili prek Mihe Lapornika in Imrana Polutaka z delnih 7:0. K sreči so se Sunsi hitro zdrznili in v začetku druge četrtine stvari postavili na pravo mesto. Razigrana Jure Pelko in Blaž Mahkovic sta z vseh položajev, svoje je naredila tudi nervoza domačih in njihovi dve tehnični napaki, tako da so imeli Domžalčani ob glavnem odmoru že 12 točk naskoka (48:36).

Blaž Mahkovic je bil prvi strelec tekme s 26 točkami, nad njimi pa so domači storili tudi 10 osebnih napak.

V tretji četrtini je bila razlika nekajkrat tudi že pri +15, a prav zlomiti pa domžalski košarkarji domačinov le niso uspeli. Ti so se v igri držali predvsem z meti za tri točke, v tem delu igre so bili uspešni Nejc Barič, Petar Kusovac in že prej omenjeni Lapornik, pred zadnjimi desetimi minutami pa je bilo devet točk razlike (56:65). Zadnja četrtina je postregla z nekaj drame, saj so košarkarji Zlatoroga, po še eni trojki Lapornika, tri minute pred koncem prišli le na -7, 66:73, a je bil domžalski odgovor naravnost fantastičen. Delnih 13:2 do konca tekme, kar je pomenilo zasluženo, predvsem pa pomembno zmago v gosteh s 86:68. Končni izid je s prvima dvema točkama v Ligi Nova KBM postavil domžalski mladinec Adrian Jogan.

Blaž Mahkovic je tekmo zaključil s 26 točkami, nad njim pa je bilo storjenih kar 10 osebnih napak. Še 18 točk je prispeval Jure Pelko. Prvi strelec domačih je bil s 25 točkami Miha Lapornik.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Po zadnji tekmi in domači zmagi nad Hopsi smo le dobili nazaj tisto samozavest, ki smo jo izgubili v uvodnih krogih s tistimi nesrečnimi porazi. Po rahlo medlem začetku smo stopili skupaj, zaigrali bolje predvsem v obrambi ter zaustavili vse njihove glavne nevarnosti razen Lapornika. V napadu smo bili dovolj sproščeni, brez posebnega pritiska in rezultat potem pride sam od sebe.”

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Očitno smo potrebovali le eno zmago, da smo naredili premik v glavah in začeli verjeti, da lahko igramo z vsemi ekipami v ligi. Odigrali smo sproščeno, z dobrim odstotkom meta in končno tudi brez preveč zgrešenih prostih metov. Dobili smo zelo pomembno tekmo, čestitam fantom za prikazano. Odigrali smo pametno in izpolnili bolj kot ne vse naše dogovore. Iz tekme v tekmo rastemo, v rotaciji se nam močno pozna Brodnik, zdaj čakamo le še pravega igralca na položaju centra.”

Jure Pelko je tokrat k zmagi Domžalčanov prispeval 18 točk.

Naslednjo tekmo člani igrajo v sredo, 15.11., ob 18.00, ko se bodo v povratni tekmi 3. kroga Pokala Spar v gosteh na Ježici pomerili z ljubljanskim Globusom. V Ligi Nova KBM pa bo naslednji nasprotnik vodilna ekipa lige, Sixt Primorska, ki v Domžale prihaja v soboto, 18.11. Tekma se prične ob 19. uri.

Liga Nova KBM, 6. kolo  (Laško, 11.11.2017)

Zlatorog Laško – Helios Suns 68:86 (19:18, 17:30, 20:17, 12:21)

Zlatorog Laško: Vodiškar, Kusovac 6, Zadnik 2, Medvešek, Barič 5 (5 podaj), Lisica, Polutak 18, Durnik 8 (11 skokov), Lapornik 25 (6 skokov), Miljković 4, Grdadolnik
Helios Suns: Brodnik 8, Rojc 6, Pelko 18, Jogan 2, Oman, Močnik 10, Klavžar, Mahkovic 26, Besedić 10 (5 skokov), Shashkov 6, Strel