Potem, ko se je prva tekma 3. kroga Pokala Spar končala z visokih 117:34 za Sunse, bo povratna tekma v Ljubljani zgolj še formalnost. A bo tokrat nekaj vseeno drugače. Do zdaj je bila navada, da so v teh uvodnih krogih več priložnosti za igro dobili mladi, izkušenejša polovica ekipa pa je dobila zgolj nekaj igralnih drobtinic ali pa celo še to ne. Tokrat pa bo trener Beader v igro moral poslati tudi prvokategornike, saj so med mlade udarile poškodbe in bolezni.

Po vsej verjetnosti bodo Domžalčani v Ljubljani zaigrali brez Nejca Klavžarja, ki si je v nedeljo, na mladinski tekmi, zvil gleženj, ter Alexsandra Shashkova, ki doma leži z vročino. Ker sta Aleksandr Sinebabnov in Aljaž Bratec odsotna že dlje časa, od mladih tako na razpolago ostanejo samo še kmalu 19-letni Urban Oman ter mladoletna Adrian Jogan in Jakob Strel. To pomeni, da bodo morali na parket tudi tisti bolj izkušeni.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Pokalne tekme smo do zdaj lahko izkoristili za prepotrebne minute za naše mlade košarkarje. Tudi tokrat bo načrt tak, le da bo treba v ogenj poslati tudi nekaj starejših igralcev. Kot kaže za zdaj, bosta morala Klavžar in Shashkov tekmo izpustiti. Glavni cilj tekme bo, da mladi pokažejo željo in borbo za vsako žogo, ter seveda, da ostanemo celi in zdravi, saj nas pred reprezentančno pavzo čaka še pomembna domača tekma Lige Nova KBM s Primorsko.”

Košarkarji Globusa in Helios Sunsev bodo jutri, 15.11., povratno tekmo 3. kroga Pokala Spar, v ježiški športni dvorani, začeli ob 18. uri. Vabljeni!