Po dveh zaporednih zmagah v državnem prvenstvu je razpoloženje v domžalskem moštvu odlično. Fantje bodo poskušali to energijo prenesti tudi v naslednjo tekmo, ko v Domžale prihaja vodilna ekipa Lige Nova KBM, Sixt Primorska iz Kopra.

Dve zmagi v prvenstvu in dobro igro mladih v Pokalu Spar ter se tem napredovanje v naslednji krog so skazile le nekatere drobne poškodbe, zaradi katerih fantje na treningih niso bili v polni zasedbi, a bo večina jutri le stisnila zobe. Kako ne, ko pa v domžalsko športno dvorano prihaja visokoleteča Sixt Primorska, z ekipo, ki vodi v domačem prvenstvu in tudi Ligi ABA 2, ter odkrito cilja na finale državnega prvenstva, če ne celo na končni naslov. V zasedbi je kar nekaj nam poznanih obrazov; Gezim Morina, Alen Hodžić in Marjan Čakarun, trije naši nekdanji košarkarji zdaj nosijo primorski dres, zadnji pa je celo prvo ime ekipe s točkami in 14,4 očkami in kar 9,6 skoki na tekmo. Ravno tu verjetno leži največja prednost gostov, za Ilirijo so namreč 2. najbolj skakalna ekipa lige s povprečno 39 skoki na tekmo, Helios Sunsi pa so z devetimi manj na repu prvenstvene razpredelnice. Prvo ime Sunsev sicer ostaja Blaž Mahkovic z 20,2 točkami in 4,8 skoki na tekmo, kapetan Jure Močnik pa je s povprečno 8,0 podajami še vedno prvi asistent lige.

Jure Močnik, Helios Suns: “Primorska je sestavila odlično ekipo, kar dokazujejo tudi njihovi rezultati v državnem prvenstvu in Ligi ABA 2. Gre za enega glavnih favoritov za naslov državnih prvakov, na nas pa je, da se jim pred domačim občinstvom kar se da odločno postavimo po robu. S polno dvorano bo to še toliko lažje.”

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “V tokratni tekmi vlogo favorita prepuščamo Primorski, a to ne pomeni, da se že vnaprej predajamo. Mi bomo naredili vse, da na domačem parketu pridemo do nove zmage. Gre pa za zelo dobro zgrajeno ekipo, odlično pokrito na vseh igralnih pozicijah. Imajo igralce z ogromno izkušnjami, so odlično vodeni, sestavljeni za naskok na naslov in so trenutno zasluženo na vrhu razpredelnice. Mi pa smo po dveh zaporednih zmagah dobro razpoloženi in bomo naredili vse, da jih presenetimo.”

Tekma s Sixt Primorsko se jutri, 18.11., v Športni dvorani Domžale, prične ob 19. uri! Vabljeni!