Član domžalskih Helios Sunsev, 27-letni Blaž Mahkovic, je bil naknadno vpoklican v slovensko košarkarsko reprezentanco, ki jo v naslednjem tednu dni čakata prvi dve kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu proti Belorusiji in Španiji.

Blaž Mahkovic je vpoklican v slovensko košarkarsko reprezentanco.

Po odpovedi Zorana Dragića, Eda Murića in mladega Jurija Macure je položaj krila in krilnega centra v reprezentanci potreboval sveže moči, zato se je selektor Radovan Trifunović odločil, da v ekipo naknadno vpokliče Blaža Mahkovica, ki se danes pridružuje pripravam reprezentance.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Navkljub naknadnemu vpoklicu v reprezentanco, sem vabila izjemno vesel. Sedaj pa je na meni, da ta vpoklic upravičim in po svojih najboljših močeh pomagam reprezentanci do čim boljšega rezultata v tem prvem kvalifikacijskem ciklusu.”

Radovan Trifunović, selektor reprezentance: “Odločitev klubov, da se Edo Murić, Zoran Dragić in Jurij Macura ne smejo pridružiti slovenski reprezentanci, obžalujemo, vendar jo spoštujemo. Ekipi se bo namesto omenjene trojice pridružil Blaž Mahkovic, ki v tej sezoni kaže zelo dobre predstave v dresu Helios Suns. Gre za košarkarja, ki je sposoben igrati na položaju krila in krilnega centra. Kljub navedenim spremembam verjamem, da ima reprezentanca dovolj kakovosti in izkušenj, da kvalifikacije odpre z dobrim rezultatom.”

Slovenija se bo v petek, v Stožicah, pomerila z reprezentanco Belorusije, v nedeljo pa v gosteh še z reprezentanco Španije.