Helios Sunsi bodo premor v Ligi Nova KBM zaradi reprezentančnih akcij izkoristili za igranje dveh tekem pokala Helios Alpe Adria. Danes odhajajo v Avstrijo k Grazu, v soboto pa v Domžale prihaja češka Sluneta.

Domžalčani so v letošnji sezoni mednarodnega pokala Alpe Adria odigrali le eno tekmo, ko so na začetku leta doma izgubili proti slovaškim Levicam. Naslednji dve tekmi igrajo proti ekipama, ki imata vsaka po eno zmago, v medsebojnih dveh tekmah sta namreč vsaka po enkrat slavili, vsaka na domačem parketu.

Malce več bremena bo, zaradi odsotnosti Blaža Mahkovica, tokrat na Juretu Pelku in ostalih soigralcih.

Avstrijski UBSC Reiffeisen Graz je torej s Sluneto enkrat tesno zmagal in enkrat visoko izgubil, Levicam pa so dvakrat priznali premoč. Največja napadalna nevarnost preti s strani Francoza Matthieua Gamberonija, Avstrijca Antona Marescha ter Američanov Nicka Turnerja in Dariena Nelson-Henryja, ki je tudi daleč najboljši skakalec ekipe s preko 10 skoki na tekmo. Omenimo, da Domžalčani seveda na pot odhajajo brez prvega strelca in skakalca Blaža Mahkovica, ki se je pridružil pripravam slovenske košarkarske reprezentance.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Ekipe ne poznamo preveč dobro, a glede na rezultate bi lahko rekli, da smo tokrat mi v rahli vlogi favorita. Morda je to še dodatno breme, ki ga bodo morali igralci prenesti, ob tem pa bodo morali prevzeti tudi večji del odgovornosti zaradi odsotnosti Mahkovica. Ne glede na vse, pa v Avstrijo odhajamo po prvo zmago v letošnji sezoni pokala Helios Alpe Adria.”

Obračun se bo danes, v dvorani Unionhalle, pričel ob 19.45. Že zdaj pa vas lepo vabimo na naslednji domačo tekmo Sunsev, ko se bodo v soboto, 25.11., ob 19.00, v Športni dvorani Domžale, pomerili s češko ekipo Sluneta Usti nad Labem.