Helios Sunsi so odigrali svojo drugo tekmo v Helios Alpe Adria Cup-u in v gosteh v Avstriji, pri UBSC Reiffeisen Grazu, prepričljivo slavili s 101:59. Ob takšni razliki na parketu je domžalski trener Jovan Beader lahko priložnost za igro ponudil tudi vsem mladim, ki so jo po večini zelo dobro izkoristili.

Zelo dobra otvoritev tekme s strani domžalskih košarkarjev, ki so že v prvi četrtini petkrat zadeli izza črte 6,75m, je tekmo popeljala v smer, ki je pred začetkom zagotovo nismo pričakovali. Po prvih desetih minutah je bilo že 30:15, dirigentsko palico na parketu pa je od kapetana Jureta Močnika že prevzel 18-letni Nejc Klavžar, ki je imel tokrat najvišjo minutažo od vseh domžalskih košarkarjev.

Helios Sunsi do prepričljive zmage pri Grazu.

Razlika se je v korist razpoloženih Sunsev večala iz minute v minuto, ne glede na to, ali so bili na parketu mladi ali ne. Poleg Klavžarja sta se z borbeno predstavo izkazala tudi 17-letna Adrian Jogan (4 točke, 5 skokov) in Jakob Strel (12 točk, 2 skoka), med tem ko bosta morala Urban Oman in Alexander Shashkov vtis popraviti na prihajajočih treningih in morda tudi tekmah.

Nejc Klavžar je na parketu preživel 32 minut in v statistiko vpisal 14 točk, 5 podaj in 3 skoke.

Končalo se je s 15 zadetimi trojkami Domžalčanov in visokih 101:59, od katerih je 20 točk, skupaj s 6 skoki, prispeval Jure Pelko, enako število skokov, le tri točke manj, pa je v statistiko vpisal tudi Jure Besedić. Kot omenjeno že prej, gre izpostaviti tudi Nejca Klavžarja, ki je tekmo končal pri 14 točkah in 5 podajah. Na drugi strani gre z 21 točkami in 10 skoki izpostaviti le Američana Dariena Nelson-Henryja.

Jure Besedić, Helios Suns: “Nismo pričakovali tako lahke tekme, v kateri so, kot se je potem izkazalo, lahko ogromno priložnosti za igro dobili tudi naši mlajši košarkarji. Graz je pred tekmo zgledal zelo dobro, očitno pa smo mi tekmo tako suvereno odprli, da smo jim pokvarili načrte.”

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Super tekma za naše mlajše, ki so v večini opravičili zaupanje in minute na parketu. Več pa pričakujem od Shashkova, kar se tiče zbranosti, in Omana, ki bo moral biti veliko bolj agresiven na obeh koncih igrišča. V soboto sledi še druga tekma pokala Alpe Adria v nizu, obračun s češko Sluneto, upam da pred čim bolj številčno domžalsko publiko.”

Kot je dejal trener Beader, Domžalčani naslednjo tekmo igrajo to soboto, 25.11., ob 19. uri, v Športni dvorani Domžale, ko v goste prihaja češka Sluneta Usti nad Labem. VABLJENI!

Helios Alpe Adria Cup, 2. kolo (Graz, 22.11.2017)

UBSC Reiffeisen Graz – Helios Suns 59:101 (15:30, 13:21, 17:25, 14:25)

Reiffeisen Graz: Krasser, Nelson-Henry 21 (10 skokov), Gameroni 4 (8 skokov), Maresch 6, Ališić 4, Turner 13 (5 podaj), Müller, Rašić 9, Ohakwe, Heuberger, Richter, Seywald 2
Helios Suns: Brodnik 12 (6 podaj), Rojc 7, Pelko 20 (6 skokov), Jogan 4 (5 skokov), Oman 8, Močnik 5, Klavžar 14 (5 podaj), Besedić 17 (6 skokov), Shashkov 2, Strel 12