Domžalčani so v 4. krogu Pokala Spar “požrebali” Ilirijo, kar je tudi edini prvoligaški obračun v tem delu tekmovanja. V prvi tekmi so bili Domžalčani 30 minut naravnost fantastični, vse pa so na glavo obrnili v zadnji četrtini, ko so zakockali tako visoko prednost, kot tudi samo zmago, in imajo sedaj pred povratno tekmo, ki bo prihodnjo sredo v Domžalah, celo tri točke zaostanka. Napreduje skupno boljši iz obeh tekem.

V legendarni Hali Tivoli, kjer svoje domače tekme igra Ilirija, so Domžalčani v prvi četrtini postavili temelje dobremu rezultatu, potem ko sta tekmo dobro odprla Jure Besedić in mladi Alexander Shashkov. Vse pa se je na pravo mesto nato postavilo še v drugih desetih minutah z nezaustavljivim Juretom Pelkom, ki je bil nezgrešljiv z razdalje, Sunsi pa so na glavni odmor odšli z gromozansko prednostjo +19, 51:32.

Razigrani Jure Pelko ni bil dovolj za zmago proti Iliriji v prvi tekmi 4. kroga Pokala Spar.

Čeprav so v 3. četrtini že začeli malce popuščati, končala se je s 16:13 za domače, pa nihče ni slutil, da lahko v zadnjih desetih minutah pride do takšnega razpada igre. Pri Iliriji se je razigral, ampak razigral z veliko začetnico, Tiso Cvetković, ki je v drugem polčasu dosegel kar 22 točk, od tega 19 v zadnji četrtini, in domači so bili po delnih 17:4 že sredi zadnjega dela igre povsem zraven. V tesni končnici, ko so se Domžalčani vsaj malo prebudili, bi šla lahko zmaga na eno ali drugo stran, vendar pa je bilo potrebno paziti tudi na razliko, saj je šlo vendarle šele za prvo od dveh medsebojnih tekem. Usodo Sunsev je na koncu zapečatil tisti, ki smo ga zadnje sezone gledali v domžalskem dresu, Luka Vončina, s trojko in še dvema zadetima prostima metoma za končnih 84:81 za Ilirijo.

Za domače je Tiso Cvetković dosegel 25 točk, pri Domžalčanih je bil z 21-imi najbolj uspešen Jure Pelko, 15 jih je dodal Alexander Shashkov.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Na tekmi smo pokazali da povsem različna obraza. V prvem polčasu smo odigrali zelo dobro, se držali dogovorov in imeli že visoko prednost. Nato pa je sledil strm padec v naši igri, Iliriji smo pustili, da se razleti po parketu. Kljub vsemu, to je bil šele prva tekma, na povratni tekmi v sredo v domači dvorani gremo po napredovanje v naslednji krog Pokala Spar.”

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Za nami sta dva zelo različna polčasa; v prvem smo mi narekovali tempo, v drugem pa smo nerazumljivo padli, povsem popustili in Iliriji dovolili povratek v tekmo. Škoda, ker bi lahko imeli pred povratno tekmo veliko lažji spanec, tako pa bo zdaj tekma v Domžalah tista, ki bo odločila o potniku v nadaljevanje tekmovanja.”

Povratna tekma 4. kroga Pokala Spar se v domžalski športni dvorani igra na “miklavževo”, v sredo, 6.12., ob 19. uri. VABLJENI!

Pokal Spar, prva tekma 4. kroga (Ljubljana. 30.11.2017)

Ilirija – Helios Suns 84:81 (15:20, 17:31, 16:13, 36:17)

Ilirija: Čućović 2, Ružič, Cvetković 25, Rodić 12, Sarajlić, Mladenovski 16, Germ 3, Modrić 6, Bajc 2, Šiško 9, Širovnik, Vončina 11
Helios Suns: Brodnik 4, Rojc 9, Pelko 21, Jogan, Bratec, Oman 3, Močnik 6, Klavžar, Mahkovic 14, Besedić 7, Shashkov 15, Strel