Helios Sunse, po težkem pokalnem porazu v Ljubljani proti Iliriji, že dva dni pozneje čaka nadaljevanje Lige Nova KBM. Domžalčani odhajajo v goste k Šenčurju, verjetno za sedaj glavnemu presenečenju sezone.

A so Šenčurjani presenečenje zgolj za nepoznavalce, saj so na gorenjskem sestavili spoštovanja vredno ekipo, ki ji poveljuje izkušeni, 37-letni Smiljan Pavić, tudi državni prvak s Heliosom, s povprečjem 13,7 točk in 11,3 skokov zagotovo prvo ime Šenčurja. Prvi strelec ekipe je sicer rekonvalescent Dino Murić s 17,8 točkami na tekmo, temu pa doda še 7,7 skokov. Vse niti igre pa v rokah drži izkušeni srbski branilec Miljan Pavković, ki je za zdaj pri povprečju 10,0 točk in tudi 5,2 podaj.

Šenčurjani so trenutno z izkupičkom štirih zmag in dveh porazov izenačeni na drugem mestu razpredelnice skupaj z Olimpijo in Rogaško, Domžalčani pa so z obratnim razmerjem na 8. mestu.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Šenčur letos igra izredno dobro, sestavili so izkušeno ekipo z izjemno trojko Pavković – Murić – Pavić. Premagali so Olimpijo, s svojim izkupičkom so trenutno v vrhu prvenstva, zato jim pripada tudi vloga favorita. Mi smo se končno spet normalno sestavili, tako da gremo v Šenčur neobremenjeni, s ciljem presenetiti in priti do nove zmage v Ligi Nova KBM.”

Tekma se jutri, 2.12., v Športni dvorani Šenčur, začne ob 19. uri.