Kot vsako leto, so tudi tokrat naši mladi košarkarji obiskali tradicionalni turnir Sončkov dan v Novi Gorici, ki se ga vsako prvo nedeljo v decembru udeleži preko 100 ekip iz južne in srednje Evrope!

Naši letniki 2005, 2006, 2007, 2008 in tudi nekaj fantov 2009, so že zgodaj zjutraj krenili proti severni Primorski. Skoraj 50 otrok in z njimi tudi 7 trenerjev se je pripravljalo na lep košarkarski praznik, ki go ga dopoldne preživeli v dvoranah po celi Novi Gorici. Rezultat seveda na takem turnirju res ni v ospredju, važno, da vsi dobijo priložnost za igro in da lahko pokažejo svoje trenutno košarkarsko znanje.

Fantje so tekme igrali med 9.30 in 15.30, vmes pa so skočili še na “pašto”, da so lažje zdržali skozi vse tekme. Popoldan pa je bila na vrsti še zaključna prireditev, ki se je udeležijo vse ekipe, kar pomeni, da glavno goriško dvorano napolni več kot 1000 otrok! Na delu smo lahko videli nekaj legend, Slavka Kotnika, Ivico Jurkovića, pa fante, ki so bili izbrani na All Stars tekmo (od naših Nace Pajnič), odvijalo se je finale v prostih metih, kjer smo imeli kar tri finaliste (Gal Fridl, ki je bil na koncu 2., Tim ŽuraPetja Rebula) in pa finale v trojkah, kjer je kot drugi končal naš Jan Vide. Vmes smo spremljali nekaj spektakularnih plesnih in telovadnih točk, vse pa je lepo presenetil slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je otroke preko velikega zaslona poklical naravnosti iz Amerike.

Za nami je torej še en super košarkarski dan v Novi Gorici, mi pa že nestrpno pričakujemo december 2018, ko bo na vrsti naslednji, že 22. Sončkov dan.