Domžalčane tokratno kolo Lige Nova KBM čaka na nedeljo, ko v domači športni dvorani gostijo državne prvake iz Ljubljane, Petrol Olimpijo.

Ljubljančani v Domžale prihajajo s popotnico poraza v Zadru v Ligi ABA, Helios Sunsi pa so med tednom preobrnili minus s prve pokalnem tekme proti Iliriji, slavili z visokih 90:54, in se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja.

Aljaž Bratec in Jure Pelko; lani na nasprotnih straneh, letos pa skupaj proti Olimpiji.

Prvi strelec Olimpije v državnem prvenstvu je Jordan Morgan s 14,7 točkami na tekmo, prvi skakalec pa s 7,0 skoki Devin Oliver. Domžalčani pa imajo v ekipi prvega strelca in prvega asistenta lige. Blaž Mahkovic dosega v povprečju 20,7 točk, Jure Močnik pa 7,3 podaj.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Olimpija verjetno po porazu v ABA Ligi prihaja k nam polno motivirana, tudi nam pa motiva za to tekmo ne bi smelo manjkati. Za nas bo to ena najlažjih tekem v sezoni, saj proti takšnim favoritom nimamo česa izgubiti. Lahko pa se pokažemo v najboljši možni luči in vidimo, kje smo trenutno v primerjavi z najboljšimi ekipami v Sloveniji. Upam, da bo dvorana čim bolj polna, ker si naši fantje in lanski državni prvaki iz Ljubljane to zaslužijo.”

Kot rečeno, tekma bo tokrat v nedeljo, 10.12., sodniški met v Športni dvorani Domžale pa je ob 19. uri! VABLJENI!