Helios Sunse od nedelje do naslednje sobote čakajo kar štiri domače tekme, začenjajo pa z obračunom 10. kola Lige Nova KBM proti Rogaški, ki bo v nedeljo, 17.12., ob 19. uri, v Športni dvorani Domžale.

Jureta Močnika in soigralce v tednu dni čakajo kar štiri domače tekme, prva že v nedeljo, ko se bodo zoperstavili izkušenemu Dragiši Drobnjaku in ostalim košarkarjem Rogaške.

Košarkarji Rogaške v Domžale prihajajo s slabo popotnico iz ABA Lige 2, a tudi z dobro iz slovenskega prvenstva, tako da je težko ocenjevati, kaj bo na njih bolj vplivalo. Če so v jadranskem tekmovanju v spodnjem delu razpredelnice, pa so v državnem prvenstvu na visokem 2. mestu, zdaj v seriji treh zaporednih zmag nad Šenčurjem, Olimpijo in nazadnje še Šentjurjem.

Prvo ime gostov je Mitja Nikolić, s 14,5 točkami in 6,3 skoki tudi prvi strelec in skakalec ekipe. Strelsko sta mu tik za petami Marko Pajić s povprečno 13,6 in Rashun Davis s 13,4 točkami na tekmo. Prvi strelec (21,4) in skakalec (5,0) Helios Sunsev ostaja Blaž Mahkovic.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Pričakujemo težko in trdo tekmo. Rogaška, kljub zadnjemu porazu, k nam prihaja v dobri formi. Če bomo želeli parirati njihovi izkušeni zasedbi, bomo morali vložiti ogromno energije in biti od samega začetka v naši najboljši izvedbi.”

Kot rečeno, prva v nizu štirih tekem bo to nedeljo, 17.12., ob 19.00, ko v domžalski športni dvorani gostuje Rogaška. Sledi še torkov pokalni obračun s Triglavom, sredina tekma Helios Alpe Adria pokala proti Grazu in nato še sobotna tekma Lige Nova KBM s Šentjurjem.