Domžalčani so se danes okrepili pod obročema in v svoje vrste pripeljali 25-letnega srbskega košarkarja Boža Đumića, ki je nazadnje nastopal za beograjski FMP.
 
Božo Đumić v dresu beograjskega Partizana. (Foto: Marko Metlas)
Domžalčani, ki so imeli v tej sezoni precej smole s poškodbami, bodo pod košema končno nekoliko lažje zadihali. Ob Juretu Besediću in mladima Alexandru Shashkovu ter Adrianu Joganu, bo trener Jovan Beader lahko računal na 208 cm visokega, 25-letnega Boža Đumiča. Srbski košarkar ima nekaj izkušenj tudi iz Lige ABA, saj je nazadnje igral za FMP, pred tem pa v jadranskem tekmovanju tudi za beograjskega velikana, Partizan. Celotno lansko sezono je preživel pri OKK Sloboda iz Tuzle (BiH), kjer se je v bosanskem prvenstvu izkazal s povprečno 11,2 točkami ter 4,8 skoki na tekmo. Pred tem je v Srbiji nosil še dres Vojvodine iz Novega Sada in Napredak Rubina iz Kruševca.
 
Božo se že danes priključuje novim soigralcem, na sobotni tekmi s Šentjurjem pa še ne bo imel pravice nastopa. Tako ga prva tekma pri Helios Sunsih čaka prihodnji četrtek, 28.12., ko se bodo Helios Sunsi v domači dvorani pomerili s Petrol Olimpijo, v prvi tekmi četrtfinala Pokala Spar.
 
Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Boža spremljamo že nekaj časa in verjamem, da se bo hitro vklopil v našo ekipo. Gre za tipično “petico”, kar smo do zdaj naši igri močno pogrešali. Pričakujemo, da bo dvignil nivo našega treninga, na tekmah pa vzpostavil red v raketi. S sabo prinaša tudi kar nekaj izkušenj z močnejših tekmovanj, kar bo koristno tudi za naše mlajše košarkarje, ki dobivajo ogromno priložnosti, kar je tudi eden glavnih ciljev delovanja našega kluba.”
 
Božo Đumić, Helios Suns: “Vesel sem, da se priključujem tako urejeni sredini, kot je Helios Suns. Upam, da bom lahko s svojo igro dodal dodatno širino mladi ekipi, gotovo pa bom dal vse od sebe, da skupaj dosežemo zastavljene cilje, najprej uvrstitev med najboljših osem ekip v prvenstvu, potem pa morda posežemo še kaj višje.”