Domžalski košarkarji imajo za sabo naporen, a hkrati tudi nadvse uspešen teden, ki so ga sklenili s prepričljivo zmago nad Šentjurjem. V domači športni dvorani so slavili z 92:68.

Uvod tekme ni niti za sekundo nakazal, da znajo biti tokrat Domžalčani tako dominantni. Še več, Šentjurčani so imeli celo pobudo v uvodnih minutah in so brez najmanjših težav prihajali do domžalskega koša. K sreči tudi sami obrambno niso bili preveč razpoloženi, tako da so domači po zaostanku 14:9, z delnim izidom 12:2, vzpostavili ravnotežje, semafor pa je ob koncu 1. četrtine kazal 21:20 za Helios Sunse. Ti so v drugih desetih minutah nadaljevali z učinkovito napadalno igro, v serijah sta zadevala Jure Pelko in Matej Rojc, in tako ob polčasu že občutneje vodili z 48:38.


Izvrsten začetek drugega polčasa, ko so domači z delnih 13:4 prišli do vodstva 61:42, pa je praktično odločil tekmo. V tem delu razigrana Blaž Mahkovic in Jure Močnik sta pridno polnila koš Šentjurja, na drugi strani je odlično funkcionirala tudi obramba in prednost +25 ob koncu 3. četrtine, 72:47, je zagotavljala miren zaključek tekme. Razlika se v zadnjih desetih minutah ni veliko spreminjala, tako da je lahko domači trener Jovan Beader v zaključku tekme na igrišče poslal tudi 17-letna Adriana Jogana in Jakoba Strela. Končalo se je z že omenjenih 92:68.

Pri Domžalčanih je bilo tokrat kar nekaj razigranih košarkarjev. Blaž Mahkovic se je zaustavil pri 28 točkah in 7 skokih, 16 točk je dodal Jure Močnik, po eno manj sta prispevala še Jure Pelko (6 skokov) in Matej Rojc. Na drugi strani sta jih po 12 dosegla Miloš Pešić in Darien Fernandez.

Jure Pelko, Helios Suns: “Super smo zaključili tale naporen teden. Mislim, da je danes naša zmaga več kot zaslužena. Zdaj pa imamo k sreči dva dni prosto, da lahko malce pridemo k sebi, se spočijemo in potem poskušamo čim boljše zaključiti leto 2017.”

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Vse čestitke mojim igralcem. O poškodbah pred tekmo sicer nismo želeli razpravljati, ampak ritem štirih tekem v sedmih dneh nas je pošteno zdelal, tako da sploh nismo uspeli sestaviti normalnega treninga. Zato si zaslužijo vse pohvale za pristop, požrtvovalnost in borbo na terenu, ne samo danes, ampak kar skozi ves teden. Z moje strani vsem skupaj še mirno praznovanje božiča ter, če slučajno ne bo še kakšne priložnosti, vse lepo v letu 2018.”

V tem koledarskem letu Domžalčane čakata še dve tekmi. V četrtek, 28.12., ob 19. uri, jih doma čaka prve tekma četrtfinala Pokala Spar proti Petrol Olimpiji, dva dni pozneje pa še prestavljena tekma prvega kola Lige Nova KBM v Rogaški Slatini.

Liga Nova KBM, 11. kolo (Domžale, 23.12.2017)

Helios Suns – Šentjur 92:68 (21:20, 27:18, 24:9, 20:21)

Helios Suns: Brodnik 4, Rojc 15, Pelko 15 (6 skokov), Jogan, Bratec, Oman, Močnik 16, Klavžar 3, Mahkovic 28 (7 skokov), Besedić 9, Shashkov 2, Strel
Šentjur: Debelak, Jereb 11, Rizman 3, Krajnc, Pešić 12, Williams 10 (5 skokov), Maček 5, Gabrovšek, Fernandez 12, Popadić 4, Bolčina 11 (8 skokov), Jordan Rojko