V soboto, 23.12., smo v Športni dvorani Domžale pripravili praznični dan Šole košarke, ki je bil sicer tak kot vsi ostali, le da smo naše košarkarje še malce presenetili in jih obdarili primerno temu času. Vzporedno je tekla še akcija zbiranja hrane za “Anino zvezdico”, pri čemer so se otroci in straši spet odlično izkazali.


Tokratnega dne Šole košarke se je udeležilo okoli 130 otrok od 1. do 6. razreda, ki svoje košarkarsko znanje nabirajo na treningih Šole košarke po osnovnih šolah v Domžalah in okolici ter v najmlajših klubskih selekcijah. Tudi tokrat ni manjkalo lepih košarkarskih potez, nasmejanih otroških obrazov in ponosnih staršev, ki so vse skupaj spremljali s tribune.


Vse košarkarje (in tudi nekaj košarkaric) smo pred začetkom turnirja žrebali v osem ekip, štiri za prvo in štiri za drugo triado. Ekipe so nato igrale ena proti drugi, kar pomeni, da je vsak otrok lahko odigral kar tri tekme. Ker seveda ne morejo biti vsi naenkrat na parketu, smo za ostale pripravili kino sobo, kjer smo tokrat gledali risana filma Shrek 4 in Rio 2, malce pa smo morali tokrat improvizirati z igralnico, saj zaradi večerne članske tekme nismo imeli na voljo vsega prostora. 

 
Kot se za ta čas spodobi, smo za otroke pripravili tudi manjša darila, za katera so poskrbeli Helios, Občina Domžale, Zavarovalnica Triglav, Telekom Slovenije, 7Days in Kraš, še posebej pa smo ponosni na mladinski kriminalni roman “Višina ni dovolj” avtorice Mateje A. Kegel, ki so ga prejeli vsi prisotni košarkarji.


Tako kot vsako leto, je tudi tokrat ob dnevu Šole košarke potekala tudi akcija zbiranja hrane z daljšim rokom uporabe za “Anino zvezdico”. In otroci ter starši, skupaj z našimi članskimi igralci in trenerji Šole košarke, so se ponovno izkazali, saj smo nabrali kar za pol košarkarske rakete oz. točneje, skoraj 150 kg hrane! Velik BRAVO in velika HVALA vsem skupaj!