Helios Sunse čaka še zadnja tekma v letu 2017. V prestavljeni tekmi 1. kola Lige Nova KBM bodo nocoj gostovali v Rogaški Slatini.


Pred dvema tednoma sta se ekipi že pomerili. Takrat so bili Domžalčani na svojem parketu prepričljivo boljši, saj so slavili s kar 71:45, v Rogaški pa se česa podobnega niti v sanjah ne pričakuje. Kot prvo, bodo tokrat košarkarji Rogaške tisti, ki bodo imeli na svojem vročem parketu glasno podporo s tribun, kot drugo, pa Helios na gostovanje odhaja močno oslabljen, saj zagotovo ne bosta nastopila Jaka Brodnik in Božo Đumić. Ker gre za 1. kolo, oba pa takrat za domžalski klub še nista bila registrirana, nimata pravice nastopa.

Seveda kljub temu Domžalčani na gostovanje ne odhajajo z belo zastavo. Treba bo zaustaviti predvsem Mitjo Nikolića, s 14,6 točkami in 7,1 skoki prvega strelca in skakalca Rogaške, ogromno dela pa bodo imeli z Rashunom Davisem (13,7 točk in 4,4 podaje) tudi domžalski branilci.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Tekma z Rogaško izpred dveh tednov ni realen pokazatelj trenutnega stanja. Imajo izkušeno in tudi odlično vodeno ekipo, ki je še posebej neugodna na domačem parketu. Ker gre za tekmo 1. kola, se bomo morali znajti brez Brodnika in Đumića, vseeno pa bomo naredili vse, da našo trenutno formo prenesemo tudi v to tekmo in poskušamo  čim bolje zaključiti leto 2017.”

Ekipi bosta s tekmo v Rogaško Slatini nocoj pričeli ob 19. uri, potem pa, vsaj za domžalske košarkarje, sledi dva dni novoletnega dopusta in hitro spet povratek pod koše.