Helios Sunsi so pred prvim obračunom v letu 2018. V povratni tekmi četrtfinala Pokala Spar v četrtek, 4.01., gostujejo v Stožicah pri Petrol Olimpiji. Prva tekma se je pred novim letom končala z zmago Domžalčanov s 97:96, tako da nobena od ekip ni v pretirani prednosti.

Blaž Mahkovic je bil prvi mož Domžalčanov v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar proti Petrol Olimpiji.

Ljubljančani so pred novim letom, po porazu v Domžalah, izgubili tudi mestni obračun v Ligi Nova KBM proti Iliriji, so pa zato leto 2018 odprli s pogumno predstavo v Ligi ABA, ko so vse do konca v gosteh ogrožali evroligaško Crveno Zvezdo. Na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar so imeli Domžalčani tudi že +10, na koncu pa so prišli do prestižne zmage, a le z minimalno prednostjo. Pri Olimpiji je bil takrat najbolj razpoložen Jordan Morgan s 25 točkami in 11 skoki, na naši strani pa Blaž Mahkovic z 20 točkami in 5 podajami.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Za zdaj je še vprašanje, s kakšno zasedbo bomo lahko nastopili proti Olimpiji, saj nekaj fantov mučijo poškodbe. Smo pa imeli zdaj ravno toliko časa, da smo se malo odpočili, tako da optimistično zremo v povratno tekmo. Olimpija je seveda favorit, a čar pokalnega tekmovanja je ravno ta, da favoriti ne zmagujejo vedno.”

Obračun Petrol Olimpije in Helios Sunsev se bo v četrtek, 4.01., v dvorani Stožice, pričel ob 19. uri!