Domžalčane v soboto, 6.01., čaka prva tekma v Ligi Nova KBM v letu 2018, gostujejo pa v hramu slovenske košarke, legendarni Hali Tivoli v Ljubljani, ki je dom letošnjemu novincu med prvoligaši, Košarkarskemu društvu Ilirija.

Helios Sunsi leta 2018 niso začeli najbolje, saj so morali v Pokalu Spar, na povratni tekmi četrtfinala, priznati premoč Petrol Olimpiji, kar je bil prvi poraz Domžalčanov po sedmih zaporednih zmagah, ki so se nabrale v zaključku prejšnjega koledarskega leta. Dodatno težavo predstavljajo poškodbe, saj so morali tekmo proti Olimpiji v večji meri odigrati brez organizatorja igre, saj so v tem trenutku še vsi na listi poškodovanih. In za zdaj nič ne kaže, da bi bilo do tekme z Ilirijo kaj bolje.

Z Ljubljančani so si Sunsi letos že trikrat stali nasproti, dve zmagi pa sta šli v roke nasprotnikom. Prva prvenstvena v Domžalah (72:64) in nato tudi prva v 4. krogu Pokala Spar (81:84), Domžalčani pa so več kot prepričljivo slavili na povratni pokalni tekmi v domači dvorani (90:54). Skozi vso sezono je pri Iliriji najbolj konstanten mladi organizator igre Žan Mark Šiško, ki je s 17,8 točkami in 7,0 podajami tudi prvi strelec in podajalec zeleno belih. Točkovno mu z 12,9 točkami na tekmo sledi še lani naš član, Luka Vončina.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Prednovoletni ritem tekem je terjal malo prevelik davek, zato je vprašanje, v kakšni zasedbi se bomo zoperstavili Iliriji. Zagotovo nas čaka težka tekma, Ilirija je predvsem na svojem parketu neugoden nasprotnik. Naredili bomo vse, da se domov vrnemo z novo zmago.

Tekma se bo v soboto, 6.01., v Hali Tivoli v Ljubljani, pričela ob 20. uri. Gostitelji opozarjajo na pravočasen prihod na tekmo, saj bo v sosednji Ledeni dvorani ob tistem času potekal hokejski derbi med Olimpijo in Jesenicami.