Košarkarji Helios Suns so si v pokalu Helios Alpe Adria že zagotovili napredovanje v naslednji krog tekmovanja, zato zadnji dve tekmi v skupini nimata velike teže. Včeraj so fantje odšli na skoraj da 12-urno pot proti severu Češke, v Usti nad Labem, kjer domuje Sluneta. Trener Jovan Beader je seboj odpeljal zgolj osem košarkarjev.


Vsi vsaj malo poškodovani košarkarji so ostali doma, saj bodo še kako potrebni v zaključku prvega dela Lige Nova KBM, kjer Domžalčani lovijo prvi cilj sezone, uvrstitev med prvih osem ekip. Tako bodo proti Sluneti na parket stopili le Božo Đumić, Jaka Brodnik, Jure Pelko, Blaž Mahkovic, Urban Oman, Adrian Jogan in Jakob Strel, iz mladinske ekipe pa se je ekipi pridružil še Nejc Leben.

Sunsi so se s češko ekipo letos enkrat že pomerili in v domači dvorani slavili s 85:78, tako da Domžalčanov ravno lahko delo ne čaka. Prvo ime Slunete v pokalu Alpe Adria je Ladislav Pecka ki je z 18,4 točkami in 5,4 skoki prvi strelec in skakalec češke ekipe.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Ker tekma iz rezultatskega vidika nima prevelikega pomena, smo se odločili, da nekaj več priložnosti za igro dobijo mlajši košarkarji. Seveda se želimo še vedno predstaviti v najboljši možni luči, vseeno pa bo glavna želja, da tekmo zaključimo brez poškodb, saj nas čaka pester zaključek prvega dela državnega prvenstva.”

Obračun se bo v Sportcentru Sluneta pričel ob 18. uri, TUKAJ pa bo možno spremljati statistični potek tekme v živo.