Domžalski Helios Sunsi še vedno lovijo svojo prvo zmago v letu 2018. Naslednja priložnost bo sobotna tekma Lige Nova KBM, ko v domžalsko športno dvorano prihajajo košarkarji novomeške Krke.

Domžalčane je ujel naporen ritem, ki so ga bili deležni v zaključku preteklega leta, predvsem z vidika utrujenosti in manjših poškodb, ki onemogočajo vadbo in igro v polni zasedbi. Zdravstveno stanje se izboljšuje, vseeno pa še ni popolnoma jasno, kdo od do zdaj odsotnih se bo lahko zoperstavil Krki. Slednja v Domžale prihaja s serijo odličnih rezultatov v vseh tekmovanjih; v državnem prvenstvu so slavili na zadnjih štirih tekmah, v Pokalu Spar so v prvi tekmi četrtfinala, v četrtek, v gosteh, visoko ugnali Zlatorog, v Ligi ABA 2 pa so se prav tako prebili tik pod vrh.

Varovance trenerja Jovana Beaderja v soboto čaka težko delo.

Njihov prvi strelec v Ligi Nova KBM je Maj Kovačevič, lani je nekaj časa nosil tudi domžalski dres, ki dosega po 14,3 točk na tekmo, s 13,2 točkami mu sledi reprezentant Žiga Dimec. Slednji je s 7,8 skoki tudi drugi skakalec, pred njim je Marko Jošilo z 8,4 skoki na tekmo. Ne lestvici državnega prvenstva je Krka na 3. mestu, z eno zmago več od Heliosa.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Čakamo tekmo, ki jo bomo lahko odigrali v čim bolj kompletni zasedbi, saj se je s tako skrajšano klopjo težko zoperstaviti komurkoli, kaj šele ekipi kot je Krka. Kolega Simon Petrov opravlja dobro delo, Krka je v rezultatskem vzponu, zato nas čaka težka naloga. Seveda pa bomo pred svojimi navijači naredili vse, da zmaga ostane v Domžalah.”

Obračun Domžalčanov in Novomeščanov se bo v soboto, 13. 1., v Športni dvorani Domžale, pričel ob 19. uri. VABLJENI!