Tokratni sobotno večer se je pa splačalo biti v Športni dvorani Domžale. Dva tradicionalna nasprotnika, v Domžale so prišli košarkarji novomeške Krke, lepo vzdušje, hitra in atraktivna košarka, predvsem pa prava drama, ki se je ne bi sramovali niti največji filmski režiserji! Kar dva podaljška sta bila potrebna, da smo dobili končnega zmagovalca, s košem Mateja Rojca ob zadnji sireni pa sta dve točki ostali doma.

Matej Rojc je postal junak tekme z zadetim polaganjem ob zadnji sireni drugega podaljška.

Ne glede na vtis končne drame in izrednega večera za vse ljubitelje košarke, je bila tudi sama tekma tokrat izredno gledljiva. Klop domačih je bila spet malo krajša; brez Jureta Močnika, ki je sicer po sili razmer na koncu celo moral v igro za nekaj sekund, brez mladih Nejca Klavžarja, Aljaža Bratca in Alexandra Shashkova ter tudi brez Jake Brodnika, ki ga, podobno kot Močnika, mučijo težave s prepono.

Ekipi sta bili dobro napadalno razpoloženi, sicer Novomeščani s hitrim pospeškom v uvodnih minutah, a so jih Domžalčani že sredi četrtine ujeli. Moment je nato ostal pri domačih, ki so ob koncu druge in v začetku tretje četrtine, po trojkah Jureta Pelka in Jureta Besedića, ter nekaj točkah Boža Đumića, povedli za 10, 49:39. Veselje ni trajalo dolgo, Krkaši so s serijo 11:0 tehtnico spet prevesili na svojo stran, pred zadnjimi desetimi minutami pa je bilo 63:62 za Helios.

Helios Suns so gledalcem v Športni dvorani Domžale pripravili dramo s srečnim koncem.

V zadnje minute so z rahlo prednostjo vstopili Domžalčani (86:79), a so se številni na tribunah spraševali, če bodo uspeli zdržati, potem ko so imeli precej težav z osebnimi napakami. Pol minute pred koncem rednega dela je Matej Rojc zadel enega od dveh prostih metov za 89:87, na drugi strani je slovenski reprezentant Žiga Dimec zadel oba, v zadnjem domžalskem napadu pa so sodniške piščalke presenetljivo ostale neme in tekme je šla v prvi podaljšek.

Na začetku prvega podaljška je kazalo, da bo Krka zlahka prišla do zmage, ko je Domen Bratož zadel za 96:91. A se Sunsi, ki so pred tem ostali brez centrske linije Đumić-Besedić, niso predali. Vlečni voz je bil Blaž Mahkovic, ki je najprej znižal na 96:93, nato pa v zadnjem napadu izsilil osebno napako pri metu za tri točke, hladnokrvno zadel vse tri proste mete in tekmo poslal v drugi podaljšek.

Blaž Mahkovic je bil s 26 točkami prvi strelec domžalske ekipe.

V teh si nobena od ekip ni priigrala bistvene prednosti. Domžalčani s peterko Jogan-Mahkovic-Strel-Pelko-Rojc so puščali srce na parketu, tribune so bile glasnejše iz sekunde v sekundo. Ko sta Mahkovic in Pelko zadela tri od štirih prostih metov v zadnjih sekundah, za vodstvo 102:101, je že vse kazalo na domačo zmago. Potem pa so Krkaši prišli še do ene priložnosti, tri sekunde pred koncem je imel dva prosta meta na voljo Dimec. Prvi je šel mimo, drugi noter, bili smo blizu še tretjemu podaljšku, ki ga Domžalčani nikakor ne bi zdržali. Med minuto odmora je bilo odločeno, da gre žoga Rojcu, ta se je zapodil v sredino, polagal v visokem loku, in…

Žoga je šla noter! Slavje na parketu in tribunah se je lahko začelo! Helios Sunsi so prišli do pomembne zmage s 104:102! Kot je dejal uradni napovedovalec, super darilo tudi za dva klubska slavljenca, Aleša Erjavška in Gašperja Papeža, ki sta v teh dneh praznovala rojstna dneva.

Aleš Erjavšek, vse in še več domžalskega kluba, je dan pred tekmo praznoval Abrahama, fantje pa so mu pripravili najlepše možno darilo.

Pri domačih je Blaž Mahkovic dosegel 26 točk in 7 skokov, po 23 točk in 5 kokov pa sta zabeležila še Jure Pelko in Jure Besedić. Pohvale si za svojo igro zasluži tudi 17-letni Jakob Strel, ki je odlično izkoristil svojo priložnost in v statistiko vpisal 11 točk in 5 skokov, prav toliko kot junak tekme, Matej Rojc, ki je k temu dodal še 5 podaj. Pri Krki sta bila s po 22 točkami prva strelca Maj Kovačevič in Žiga Dimec (7 skokov).

Matej Rojc, Helios Suns: “Nimam besed. Od utrujenosti in od vzhičenosti ob taki zmagi. Hvala publiki za spodbudo. In čestitke soigralcem za nocojšnjo predstavo.”

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Težko je po taki tekmi kaj pametnega povedati. Fantje si zaslužijo vse čestitke in pohvale! Hvala jim, da so zdržali do konca. Hvala tudi publiki, ki je bila z nami skozi vso tekmo. Upam, da bo kmalu lažje, da se vrne kateri od poškodovanih. Do takrat bomo pač morali stisniti zobe.”

Domžalčane med tednom, točneje v torek, 16. 1., čaka tekma pokala Helios Alpe Adria na Slovaškem pri Patriotih iz Levic, v soboto, 20. 1. pa v Ligi Nova KBM odhajajo v goste na Polzelo.

Liga Nova KBM, 13. kolo (Domžale, 13. 1. 2018)

Helios Suns – Krka 104:102 (21:22, 24:17, 18:23, 26:27, p.7:7, p.8:6)

Helios Suns: Brodnik, Rojc 11 (5 skokov, 5 podaj), Pelko 23 (5 skokov), Jogan, Bratec, Oman, Močnik, Đumić 10, Klavžar, Mahkovic 26 (7 skokov), Besedić 23 (5 skokov), Strel 11 (5 skokov)
Krka: Šiška, Marinelli 9, Škedelj, Osolnik, Bratož 14 (6 skokov, 5 podaj), Stipaničev, Cinac 13 (7 skokov), Dimec 22 (7 skokov), Đapa 14, Jošilo 6, Kovačevič 22, Fifolt 2