Helios Sunse v 14. kolu Lige Nova KBM čaka neugodno gostovanje pri Hopsih na Polzeli. Z morebitno zmago, na roko pa bi morala iti tudi rezultata v Laškem in Šentjurju, bi si Domžalčani praktično že lahko zagotovili uvrstitev med osem ekip prvenstva, ki bodo s tekmovanjem nadaljevale v Ligi za prvaka.


Tekme na Polzeli so vedno izredno naporne. Navijači znajo pripraviti peklenski sprejem, Hopsi pa so tudi zelo domačinska ekipa, saj so štiri od trenutno zbranih petih zmag dosegli na svojem parketu. Med drugimi sta tam pokleknili tudi ekipi Sixt Primorske in Rogaške. Polzelčani so v seriji treh zaporednih porazov, zato so se pred nadaljevanjem sezone okrepili s 23-letnim Markom Vukovićem.

Prvo ime Polzelčanov je Dejan Čup, ki v povprečju dosega po 15,8 točk in 6,9 skokov na tekmo. Napadalno so Hopsi malce bolj učinkoviti od Domžalčanov, z 78,4 doseženimi točkami na tekmo v primerjavo z domžalskih 75,8. Prav tako bodo morali biti Sunsi pozorni na njihov napadalni skok. Na prvi medsebojni tekmi letos so Domžalčani doma slavili z 79:75 in takrat prišli do prve zmage v sezoni.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Odhajamo na eno najtežjih gostovanj v ligi. Na Polzeli nikomur ni bilo posebej lahko. Zdaj so se Hopsi še okrepili, tako da je težko karkoli napovedovati. Če bomo odigrali tako kot znamo, pa vseeno lahko tudi s Polzele odnesemo novi dve točki.”

V primeru domžalske zmage ter domačih porazov Šentjurja in Zlatoroga, bi bili Domžalčani štiri kola pred koncem že uvrščeni v Ligo za prvaka. Tekma na Polzeli se v soboto, 20. 1., prične ob 19. uri.