Košarkarje Helios Suns v 15. kolu Lige Nova KBM čaka domač obračun z Zlatorogom iz Laškega, ki je trenutno na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. So pa Laščani v zadnjem kolu prepričljivo ugnali Rogaško, kar kaže na njihovo namero, da se poskušajo v zadnjih štirih kolih vmešati v boj za napredovanje v Ligo za prvaka. Slednja je na dosegu roke za Domžalčane, ki bi si z zmago proti Zlatorogu uvrstitev med najboljših osem ekip lahko tudi teoretično že priigrali.

Sicer bi morala iti na roko tudi rezultata v Ljubljani in Novem mestu, vseeno pa so štiri kola pred koncem Domžalčani štiri zmage oddaljeni od Zlatoroga, tri pa od Hopsev in Šentjurja. Torej, opravljena domača naloga, pa še nekaj sreče zraven, in je Liga za prvaka tu!


Kot rečeno, so Laščani v zadnjem kolu visoko ugnali Rogaško (78:63), razigrani pa so bili Miloš Miljković, Nejc Barić in pa novinec v moštvu, Marko Popović. Po odhodu občasnega reprezentanta Mihe Lapornika v Romunijo, sta prav prva dva prevzela večino napadalnega bremena v ekipi. Barić je s 13,3 točkami na tekmo prvi strelec ekipe, Miljković pa s 6,2 skoki prvi skakalec. V prvem letošnjem medsebojnem obračunu so Domžalčani v Laškem slavili s 86:68.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Zlatorog je očitno v dobri formi. Ob tem ob trenutnem položaju na lestvici nimajo veliko za izgubiti, zato pričakujem izredno trdo tekmo. Mi smo sicer v dobrem položaju, v primeru zmage pa bi se že lahko veselili uvrstitve v Ligo za prvaka. Tudi zato na tekmo v čim večjem številu vabim domžalske navijače, da nam pomagajo do tega cilja.”

Obračun Helios Sunsev in Zlatoroga se v soboto, 27. 1., v domžalski športni dvorani, prične ob 19. uri. VABLJENI!