“Višina ni dovolj” je naslov mladinskega kriminalnega romana, nastalega izpod peresa pisateljice Mateje A. Kegel ter pod mecenstvom družbe Helios, glavnega sponzorja domžalskega košarkarskega kluba. Knjiga je nastala z idejo mladim približati športni svet, v katerem ne manjka nepričakovanih zapletov in pa seveda vrednot, ki odlikujejo mlade športnike.

Mateja A. Kegel je pisateljica, novinarka, urednica ter organizatorica poslovnih dogodkov in marketinška svetovalka, ki ima za sabo že kar nekaj izdanih knjig. Začela je s knjigami za najmlajše, kasneje pa je temu dodala tudi romane za najstnike in odrasle. V knjigi “Višina ni dovolj” spremljamo 18-letnega Igorja, člana kluba Helios Suns, ki raziskuje izginotje svojega očeta, nekoč najboljšega košarkarja kluba. Ugankam in nepričakovanim preobratom v napeti zgodbi kar ni konca.

Izdajo knjige je podprlo tudi podjetje Helios, ki že več kot 30 let stoji ob strani domžalskemu košarkarskemu klubu. Gre za eno najdlje trajajočih poslovnih sodelovanj, ki je že zdavnaj preseglo okvire same družbene odgovornosti. Rast in razvoj članske ekipe, predvsem pa konstantno delo na razvoju mladih košarkarjev skozi vse generacije, je tisto, kar odlikuje to partnerstvo. Košarka danes številnim mladim pomeni veliko več kot zgolj rekreacijo. Je način življenja, ki gradi vrednote in usmerja na pravo pot. Mladim športnikom omogoča razvoj veščin, osebnosti, svoj prosti čas preživljajo bolj kakovostno ter se učijo timskega dela in sodelovanja. Vse to je tisto, kar odlikuje tudi družbo Helios, ki stremi k stalnemu razvoju in rasti na vseh področjih delovanja in udejstvovanja.

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns: “Družbena odgovornost je področje, ki ga bomo v našem klubu v prihodnje še bolj aktivno razvijali. Za doprinos k literarnemu projektu se seveda v prvi vrsti zahvaljujemo avtorici. Verjamemo, da Višina ni dovolj ni zadnje košarkarsko obarvano delo izpod njenega peresa. Knjigo so v dar že prejeli vsi mladi košarkarji, ki so se pred novim letom udeležili prazničnega dne Šole košarke Helios Suns, odzivi otrok na knjigo pa so več kot odlični.”