Helios Sunse, ki so si že zagotovili napredovanje v Ligo Nova KBM za prvaka, do konca prvega dela prvenstva čakajo še tri tekme. Prva že v soboto, ko odhajajo na gostovanje k Sixt Primorski.


Kot je po zadnji tekmi dejal trener Jovan Beader, kljub dejstvu, da si je ekipa že zagotovila napredovanje, v preostalih treh tekmah ne bo nikakršnega kalkuliranja ali podcenjevanja. Gre za spoštovanje lige oz. tekmovanja, tako da bodo Domžalčani tudi tekmo v (tokrat izjemoma) Portorožu odigrali na polno. Nasproti jim bo stala vodilna ekipa prvenstva, Sixt Primorska, ki ne skriva ambicij po najvišjih uvrstitvah, odlično pa jim gre tudi v Ligi ABA 2, kjer prav tako zasedajo prvo mesto.

Če je pred dvema sezonama blestel pri nas, pa zdaj Marjan Čakarun blesti v dresu Primorske, in je s 13,4 točkami ter 8,3 skoki njihov prvi strelec in skakalec, od ostalih pa nihče pretirano ne izstopa, a to le zaradi dejstva, ker imajo v obalnem prvoligašu izredno močno in široko zasedbo, tako da lahko vsako tekmo breme nase prevzame drug košarkar.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “V tekmo s Primorsko gremo popolnoma neobremenjeni, potem ko smo si že zagotovili napredovanje v Ligo za prvaka. Domačini so kot vodilna ekipa prvenstva favorit tega obračuna, mi pa bomo naredili vse, da jih poskušamo presenetit.”

Tekma, ki se začne ob 17.45, se bo tokrat, namesto v Kopru, igrala v Športni dvorani Lucija. Primorci namreč pripravljajo dvojni košarkarski razpored, saj tej tekmi sledi še tekma 2. SKL med Portorožem in Grosupljem.