Zadnji dve koli rednega dela Lige Nova KBM bodo Domžalčani odigrali v naslednjih treh dneh, saj najprej v soboto doma gostijo Šenčur, že v ponedeljek pa odhajajo v Stožice k Petrol Olimpiji. Liga za prvaka je zagotovljena, tekmi sta brez pravega pomena, po drugi strani pa sta idealni za držanje pravega tekmovalnega ritma, saj bo kmalu na vrsti tudi že četrtfinale pokala Alpe Adria.

Pa gremo lepo po vrsti. Šenčur Gorenjska gradbena družba je naslednji nasprotnik Helios Sunsev, tako kot Domžalčani pa so si tudi Gorenjci že zagotovili Ligo za prvaka, torej uvrstitev med najboljših osem ekip v prvenstvu. Gre za eno najbolj izkušenih moštev v ligi, ki ga vodi nekdanji trener Heliosa Rade Mijanović.

V Domžalah bomo na delu spet videli nekdanjega “barvarja”, tudi državnega prvaka s Helios Sunsi, Smiljana Pavića.

Prvi strelec ekipe je Dino Murić s 17,6 točkami na tekmo, temu dodaja še 8,0 skokov. Skakalno je od njega uspešnejši še en nekdanji “barvar” Smiljan Pavić 8,8 skoki ter tudi 13,8 točkami na tekmo. Oba imata največ koristi od verjetno najbolj izkušenega organizatorja igre v ligi, Miljana Pavkovića, ki tekme zaključuje s povprečno 5,2 podajami. Pri Domžalčanih sprememb pri statistično vodilnih ni; Blaž Mahkovic je prvi strelec (21,2 točk) in prvi skakalec ekipe (6,6 skokov na tekmo), kapetan Jure Močnik pa prvi podajalec (5,9 podaj na tekmo).

Že v ponedeljek, 12. 2., pa Sunse čaka še zadnja tekma rednega dela Lige Nova KBM, ki jo bodo odigrali v gosteh pri Petrol Olimpiji. Tudi Ljubljančani so seveda že del Lige za prvaka, na domačem terenu pa vedno veljajo za favorita. Prvi strelec Olimpije v državnem prvenstvu je za zdaj Devin Oliver s 14,9 točkami na tekmo, Jordan Morgan pa je s 7,1 skoki prvi skakalec ekipe. Za vse ljubitelje slovenske košarke je verjetno razveseljiv podatek, da je na zadnji tekmi Olimpije v Rogaški Slatini, v zeleno-belem dresu zaigral tudi Erazem Lorbek (12 točk, 6 skokov). Morda pa ga na delu vidimo tudi v obračunu z našimi Domžalčani.

V ponedeljek v Stožicah sledi še četrta letošnja uradna tekma s Petrol Olimpijo.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Čakata nas še zadnji dve tekmi v rednem delu Lige Nova KBM, ki za nam rezultatsko pravzaprav ne prinašata nič, sta pa pomembni za ohranjanje tekmovalnega ritma. Nastopili bomo verjetno malce oslabljeni, saj fante muči nekaj manjših poškodb, tako da bo nekaj minut na voljo tudi za mlajše. Ne glede na nepomembnost tekem, gremo v obeh srečanjih po zmago. Doma smo verjetno mi v manjši vlogi favorita, v Stožicah pa se bomo čim bolje zoperstavili Ljubljančanom in poskusili pripraviti kakšno presenečenje.”

Obe tekmi, sobotna s Šenčurjem v Športni dvorani Domžale, in ponedeljkova z Olimpijo v dvorani Stožice, se pričneta ob 19. uri. VABLJENI!