Za tekme, ki ne prinašajo in odnašajo ničesar, se je vedno težko motivirati. Vseeno pa si domžalski košarkarji ne bi smeli privoščiti takšnega pristopa v obračunu s Petrol Olimpijo, saj bi morala biti ekipa državnih prvakov, ki ti stoji nasproti, že sama po sebi dovolj velik magnet za pravi odnos do tekme. Tokrat ga ni bilo in Ljubljančani so v Hali Tivoli zasluženo slavili z 82:68.

Eni in drugi oslabljeni, Domžalčani zaradi poškodb, Ljubljančani pa so prav tako spočili nekaj nosilcev, so tekmo vseeno veliko bolj resno zagrabili košarkarji Olimpije, ki so hitro prevzeli pobudo. Sicer si višje prednosti v uvodnih minutah niso uspeli priigrati, prva četrtina se je končala z 21:19, a je bilo razliko v pristopu vseeno lahko opaziti. Do sredine druge četrtine so Sunsi še držali priključek, potem pa so Igor Tratnik, Erjon Kastrati in Issuf Sanon poskrbeli za prvo občutnejšo razliko, ki je ob polčasu znašala devet točk (43:34).

Lepemu preblisku Domžalčanov smo bili priča v začetku tretjega dela igre, ko so z delnih 13:0 povedli s 47:43, a so domači s tremi trojkami Sanona in še tremi zadetimi prostimi meti Roka Badžima hitro spet ušli na 55:49, rezultat pred zadnjimi desetimi minutami pa je s še četrto trojko v 3. četrtini postavil Sanon (64:59). V zadnji četrtini smo sicer upali na morebiten preobrat, a so bili tokrat Ljubljančani predobro razpoloženi oz. bolje rečeno, Domžalčani niti niso imeli prave energije, da bi do preobrata sploh lahko prišlo. Končalo se je z zasluženih 82:68 za Olimpijo.

Pri domačih je bil prvi strelec Issuf Sanon, ki se je zaustavil pri 23 točkah, na drugi strani je Blaž Mahkovic 16 točkam dodal še 13 skokov in 6 podaj.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “Čestitke Olimpiji za zasluženo zmago. Prvič v sezoni lahko rečem, da sem nezadovoljen s pristopom svojih košarkarjev. Predvsem mlajši so tokrat močno zatajili. Verjetno so pričakovali Morgana in Oliverja, pa se jim je bilo proti Olimpijinim mladeničem težko motivirat?! Pokazali so grozen odnos in to se nam ne sme več ponoviti.”

S to tekmo so Domžalčani zaključili z rednim delom Lige Nova KBM, kjer so zbrali 10 zmag in 8 porazov. Vsi rezultati se zdaj brišejo, saj ekipe Ligo za prvaka začenjajo z nule. Napadalno je bil v prvem delu sezone državnega prvenstva pri Sunsih najbolj učinkovit Blaž Mahkovic, ki je bil s povprečno 20,8 točkami na tekmo tudi prvi strelec Lige Nova KBM. S 7,2 skoki na tekmo je bil tudi prvi skakalec ekipe, Jure Močnik s 5,9 podajami prvi podajalec ekipe in drugi podajalec lige. Domžalčane naslednji vikend, ko je sicer na sporedu finale Pokala Spar, čaka tekma četrtfinala pokala Helios Alpe Adria. V soboto namreč v Domžale prihaja češki Mmcite Brno z dvema poznanima obrazoma, Đorđejem Lelićem in trenerjem Dejanom Jakaro.

Liga Nova KBM, 18. kolo (Ljubljana, 13. 2. 2018)

Petrol Olimpija – Helios Suns 82:68 (21:19, 22:15, 21:25, 18:9)

Petrol Olimpija: Kastrati 12, Radulović 19 (5 skokov), Tratnik 4 (6 skokov), Bubnić 5, Badžim 15 (5 podaj), Ščekić, Klanjšček 4, Malovčič, Blatnik, Sanon 23
Helios Suns: Brodnik 7, Pelko 14, Jogan, Oman, Đumić 8, Klavžar 2, Mahkovic 16 (13 skokov, 6 podaj), Shashkov 13, Strel 8 (6 skokov)