A žal le za eno tekmo, saj v četrtfinalu pokala Helios Alpe Adria v Domžale prihaja češki mmcite Brno, ki ga že od začetka sezone vodi še lani pomočnik trenerja pri Heliosu, Dejan Jakara, med letom pa je njihove vrste okrepil tudi Đorđe Lelić, ljubljenec domžalske publike. Prva tekma četrtfinala bo v Športni dvorani Domžale na sporedu v soboto, 17. 2., ob 18. uri.

Đorđe Lelić se vrača v Domžale, a tokrat v dresu mmcite Brna.

Čehi so v skupini C z avstrijskim Klosterneuburgom, hrvaškim Osijekom ter slovenskim predstavnikom Šenčurjem, zasedli prvo mesto s štirimi zmagami in dvema porazoma. Imeli so enak izkupiček kot Šenčur, a ob tem boljšo koš razliko v medsebojnih tekmah. Domžalčani so bili v svoji skupini D drugi, za Patrioti iz Levic.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: “V tekmo z Brnom na žalost vstopamo nekompletni, saj je še kar nekaj fantov, ki jih mučijo poškodbe. Zato bodo do nekaj več priložnosti spet prišli mladi, ki pa upam, da jo bodo izkoristili bolje, kot na naši zadnji tekmi z Olimpijo. Bosta pa dva obračuna s Čehi vsekakor odlična priložnost za dodatno uigravanje ekipe pred začetkom Lige Nova KBM za prvaka.”

Domžalčani so v prvi sezoni pokala Alpe Adria osvojili naslov, lani pa so končali kot drugi, zato so načrti v tem mednarodnem tekmovanju tudi za letos visoki, ob tem da je liga tudi odličen poligon, kjer lahko svoje prve mednarodne izkušnje pridobivajo tudi mladi košarkarji kluba, na katere se računa v prihodnjih letih. Še enkrat, obračun Sunsev in Brna se v soboto prične ob 18. uri, vabljeni v Športno dvorano Domžale!